banner392

Güven Övün; ‘Spora bakışımız siyaset üstü bir bakıştır’

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün bir iki gündür Sosyal Medya üzeriden Pamukova 1968 Spor Kulübü yöneticileri tarafından Sosyal Medya üzeriden yapılan eleştirilere cevap verdi.

Güven Övün; ‘Spora bakışımız siyaset üstü bir bakıştır’

Başkan Övün Kamuoyunun Bilgisine başlığı altında Belediye Başkanlığı sayfasından bugün yaptığı açıklamada 4 ay olan başkanlıkları döneminden Spor için verdikleri toplam 32.500 tl sini Pamukova 1968 Spor Kulübüne 27.500 tl sini ise diğer kulüplere verdiklerini söyledi.

Karadeniz Spor adı ile kurulan ve daha sonra adını Pamukova 1968 Spor Kulübü olarak değiştiren kulübün 2019 futbol sezonunda Bal Liginde başarılı olduğundan dolayı daha fazla yardım yaptıklarını ima eden ve 1968 Kulübü ile övünç duyduklarını ayrı bir bakış ile yaklaştıklarını maddi desteğin yanı sıra stad ve tesislerin bakım ve onarım çalışmalarında il dışı müsabakalarına ulaşımda hep yanlarında olduklarını açıklayan Belediye Başkanı Övün 1968 Spor Kulübü tarafından sosyal medyaya yansıtılan açıklamalar bizleri hayli üzmüştür” dedi.

Başkan Güven Övün’ün Sosyal Medya üzerinden yapılan söylentilere, Sosyal Medya üzerinden verdiği yanıtın tamamı söyle.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE;
31 Mart 2019 yerel seçimleri neticesinde milletimizin büyük bir teveccühü ve güveni ile iş başına geldik. Vatandaş bizlere ilçenin 20 yıldır bekletilen temel meselelerini çözmek ve ilçeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak adına yetki verdi. Bu yetkiyi asla keyfi kullanmak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını çarçur etmek gibi bir niyetimiz yoktur ve asla olmayacaktır. Belli bir iş programı ve hizmet takvimi ile ilçemizin önceliklerine göre her alanda hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz.

 

Sevgili Pamukovalılar;
İlçemizin tüm yapısal sorunlarının yanı sıra spora ve sporcuya da belediyenin hizmet elini ulaştırmayı kendimize bir görev sayıyoruz. Bu noktadan hareketle, göreve geldiğimiz 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana ( 4 aylık süreçte) 32.500 TL (Otuz İki Bin Beş Yüz TL) Pamukova 1968 Spor Kulübüne, 27.500 TL (Yirmi Yedi Bin Beş Yüz TL)’de diğer Amatör Spor Kulüplerine belediyemiz bütçesinden yardım yapılmıştır. Bu yapılan yardımlar belediyenin içinde bulunduğu mali imkânsızlıklara rağmen yapılan yardımlardır. Özellikle Pamukova 1968 Spor Kulübümüze ayrı bir bakış açısıyla bakıyor yakalamış oldukları büyük başarıdan da (Bal Ligi) ilçemiz adına övünç duyuyoruz. Kısıtlı imkânlarımıza rağmen de her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Maddi desteğin yanı sıra stad ve tesislerin bakım onarım çalışmalarında, il dışı müsabakaların ulaşım konularında hep yanlarında olmaya çalışıyoruz. Lakin birkaç gündür Pamukova 1968 Spor Kulübü tarafından sosyal medyaya yansıyan açıklamalar bizleri hayli üzmüştür. Çünkü bizler 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Pamukova’da yeni bir sayfa açmaya çalışıyor, eskinin alışılagelmiş ne kadar çarpıklığı var ise onları bertaraf etmeyle çalışıyoruz. Spora bakışımız ise siyaset üstü bir bakıştır. “Siyasetin konuları arasında sporu görüyor fakat sporun konuları arasında nasıl siyaset yer alıyor bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz.”
-Spor Kulüpleri siyasal bir dil kullanmamalı diyoruz.
-Spor kulüpleri siyasete müdahale etmemeli diyoruz.
-Spor kulüpleri yalnızca kendi işini yapmalı diyoruz.
O yüzden sosyal medyada yapılan eleştiriyi haksız ve kasıtlı buluyor, Pamukova kamuoyunda Belediye ile Pamukova 1968 Spor Kulübünü karşı karşıya getirmeye yönelik bir çaba olarak değerlendiriyoruz. Buradan sorumluluk sahiplerine de bir çağrıda bulunuyoruz;
“Lütfen sporu kendi mecrasına yani yeşil sahalara çekelim”.

PAMUKOVA BELEDİYE BAŞKANI

GÜVEN ÖVÜN

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER