banner392

Erdoğan Isır, ‘Pamukova da çevre katliamı var’ dedi

Pamukova’da doğa katliamı olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Erdoğan Isır. Türkiye gündemini takip ettiklerini gündemin başında Balıkesir Kaz dağlarında Kanadalı bir özel şirkete verilen altın çıkarma işi için kesilen ağaçların, tahrip edilen doğanın benzerinin Pamukova’da da olduğunu iddia etti.

Pamukova’ya gelen ve CHP ilçe binasında basın açıklaması yapan Isır. “bayram yaklaştıkça tatil yaklaştıkça biraz tatil yapalım, biraz izin yapalım dedik. Bölgedeki köyleri gezmeye başladık. Gezdik ki, gördük ki, buradaki bir taş ocağının faaliyete geçmekte olduğunu gördük. Ağaççılar, Karapınar, Paşalar köyü sınırları içinde bir taş ocağı yapılmasına müsaade verilmiş.

“BURADA BİR ORMAN KATLİAMI VAR, ÇEVRE KATLİAMI VAR”

Bu konu ile ilgili belediye bir mahkemeye başvurduğunu söylemiş ama, maalesef bu olay sadece mahkemeye başvurmakla olmaz. Toplumun bilinçlenmesi gerekiyor.

Daha önce de Pamukova’da taş ocak açılırken Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz itirazlarımızı dile getirmiştik, maalesef başaramamıştık.

Bir belediye biz mahkeme açıyoruz, biz buna karşıyız demekle olmaz. Biz Pamukova belediyesinden, Pamukovalı idarecilerden şunu istiyoruz: “ Lütfen toplumu bilinçlendirin, bu toplum isterse buraya taş ocağı açtırmaz. Çevre katliamı yapılmaz.

Bugün yine Adapazarı’nda Dağ dibi denen yerde 1 Ağustosta ta çed raporu alınan bir yerimiz vardı. Sakarya bir doğa katliamı ile karşı karşıya. İktidarımız ve Türkiye’yi yönetenlerin yeşille ilgili bir sorunu var. Yeşili kaybetmekte amansızca durmuyorlar. Toplumun karşı gelmesine rağmen her geçen gün bir yerde bir katliam görüyoruz. Dağ dibindeki ormanlık alanda eğer hafriyat çıkarılırsa orda arman olması kalması imkansız olacak. Başka yerlerden hafriyat çıkarabilirler. Pamukova’da ki Ağaççılar, Karapınar, Paşalar üçgenindeki taş ocağında, hem Dağ dibi hafriyat noktasında çıkartılacak bölgeye Sakarya halkımızın dikkatini çekmek istiyorum. Aynı zamanda ülkemizin de dikkatini çekmek istiyoruz. Yeni bir Kazdağı bu bölgede oluşturulmaya çalışılıyor. İktidarın bu kadar fütursuzca yeşile karşı amansızca saldırmasına anlam veremiyorum” dedi.

Erdoğan Isır Pamukova Akçakaya köyünde 1 aydır su kesintisi olduğunu söyledi. Bu haberi de ileriki saatlerde okuyacaksınız. Bizi takip etmeye devem edin lütfen.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER