banner392

Belediye eski köy tüzel kişiliklerine ait 65 yeri satılığa çıkardı

Pamukova’da Büyükşehir Yasası çıkmadan önce köy tüzel kişiliklerine ait olan. Köy kanunun değişmesinden sonra belediyelere geçen köylerdeki ortak alanlar olarak bilinen köy tüzel kişiliklerinin bir kısmı daha satışa çıkarıldı.

Belediye eski köy tüzel kişiliklerine ait 65 yeri satılığa çıkardı

Belediye Meclisinde alınan kararda Pamukovanın 33 mahallesinde bulunan taşınmazların satılması kararına karşı Saadet Partili üyeler çekimser kaldı. Ak Partili üyelerin kararı ile 65 tarla konumundaki araziler satışa çıkarıldı.

Satılık yerlerin ilanı belediye ye ait bir binaya asıldı. Satıştan elde edilecek gelirin Pamukova Merkezinde yapılacak maydanın yapımında kullanılacağı söyleniyor.

Daha öncede köylerde 2004 yılında 6360 sayılı yasa ile değişen büyükşehir yasası ile belediyelere geçen köylerin mahalle olması ile mahallenin ortak malları olan köy ortak malları satılmış ve o dönemki başkan zamanında 320 tane taşınmaz satılmış ve satıştan elde edilen paraların 7 milyon gibi bir bölümü Pamukova’da yapılan altyapı çalışmalırından olan alfalt giderleri için kullanılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2021, 09:49

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER