banner392

Pamukova’da Kurban Bayramı başladı.

Pamukova da Kurban Bayramı başladı. Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı hem sevinç, hem bir tatlı telaş içinde başladı.

Pamukova’da Kurban Bayramı başladı.

Sabah Bayram Namazı kılınarak başlayan ve 4 gün resmi tatil olan Kurban Bayramı bu sene 9 gün tatil edildi.

Bayramın birinci günü bayram namazından sonra başlayan kurban kesme ve onun gereğini yerine getirme işleri genelde günün en önemli zamanını aldı. Büyükler kurban işi ile uğraşırken çocuklar ise bayram şekeri toplamak için çalıştılar.

Evlerde tatli bir telaş vardi. Daha çok kadınlar evde bayram hazırlıklarında en başta görev yaptılar. Şeker toplayan çocuklara şeker tutmak ve onlara iyi bayramlar dilemek gibi birde evde kurban işi ile uğraşan büyüklere yemek hazırlamak, arada gelenleri karşılamak onlara baklama ve tatlılar ikram etmek gibi işleri onlar yaptılar.

KURBAN BAYRAMI’NIN 1.GÜNÜ SULAR KESİLDİ.

Pamukova da bu bayram tamda suların çok gerekli olduğu kirlenen çevrenin teizlenmesi için gerekli olan içme suyu aralıklarla kesintiye uğradı. Bir ara çeşmelerden su yerine hava geldi.

KURBAN ETLERİ BOZULUR DİYE ERKEN BAŞLANDI…

Etler bozulmasın diye hiç dinlendirmeden kıyma makinelerine taşındı. Havanın sıcak olması nedeniyle etlerin bozulmasından korkulduğu için kurbanlarını kesenler bir taraftanda kesilen etleri hemen kıyma yapılan yerlere taşıdılar.

Pamukova da bu sene et kıyma işi yapanların başında gelen HALKAR Gıda market te kıyma işi erken başladı ve market önünde kuyruklar oldu. Kıyma yapma fiyatı 1,5 tl / kg olarak yapılmaya başlandı. Bayram süresi içinde iş yapan et çekme yerleri açık kalacak.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER