banner392

Ciğerlerimiz Yanıyor.

Havalarında ısınması ile meydana gelen birçok ilde çıkan yangınlar devam ediyor. Şu ana kadar 63 yerde çıkan yangınlardan 42 si söndürülürken, 21 yangının devam ettiği duyuruldu.

Ciğerlerimiz Yanıyor.

Türkiye, birçok noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Gelen son bilgilere göre Muğla'nın Marmaris ilçesinde motosikletiyle yangın alanından uzaklaşırken kaza yapan bir kişi alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti. Bakan Pakdemirli, "Marmaris'te maalesef bir canı, bir vatandaşımızı kaybettik" açıklamasını yaptı.

Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya'daki yangınların ardından Antalya'nın Alanya ilçesi ve Aydın'ın Didim ilçelerinin yanı sıra Kilis ve Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçeleri alevlere teslim oldu.

Marmaris'te alevler yerleşim yerine 100 metre kadar yaklaştı. Milas ilçesinin ardından yangın Güvercinlik mahallesinde otellerin olduğu bölgeye sıçradı. Oteller tahliye edildi.

AFAD, Manavgat'taki yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Manavgat Kaymakamı Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den gelen açıklamayla birlikte can kaybı dörde yükseldi.

Osmaniye'de çarşamba günü çıkan ve kontrol altına alınan Dereobası mevkisindeki orman yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Birçok yerde ise yeni yangınlar çıkıyor. Hava sıçaklağının ise artarak devam edeceği ve bu konuda tüm ulus olarak daha dikkatli olmamız gerekliliği hepimize düşen en önemli sorumluluk oluyor.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER