banner392

Hekledikleri Pamukovahaber sayfamız altından dolandırıcı ve Kriptocular çıktı.

Pamukovahaber olarak 2016 Yılında kurulmuş olan instagram / Pamukovahaber sayfamızı hakleyen dolandırıcılar sayfadan kaçamadılar.

Hekledikleri Pamukovahaber sayfamız altından dolandırıcı ve Kriptocular çıktı.

12/06/2023 tarihinde Pamukova da kurulan Pamukovahaber sitesinin sosyal Medya ayağı instagram / Pamukovahaber sayfasını hackleyip sayfanın içine Kripto reklamları ile dolduran dolandırıcılar uzun süre sayfayı ellerinde tuttular.

2000 üzerinde takipçisi olan pamukovahaber’e ulaşamayan sahipleri olayı Pamukova Cumhuriyet Savcılığına şikayet ettiler. Ancak dolandırıcıların kurdukları tuzak şifreler nedeniyle kendi adlarına çevirdikleri çift güvenlik şifreleri nedeniyle bir türlü geri alınamadı 3 ay sonra instagram yetkilileri Pamukovahaber’i sahiplerine ve teslim etti..

Mahkeme kararı 

Devem eden Mahkeme de ve Pamukova Cumhuriyet Savcısı sonunda bu tür siber suçların tespitinin uluslararası (Facebook, Google, İnstagram ve Yaho vb) kurum  ve kuruluşların doğrulmadıkları kesin delil sayılamayacağı yurt dışı işlemlerin yapıldığı bu ülkelerde yasal yapı ve kişisel bilgilerin gizliliğine ilişkin hükümler gereği söz konusu bilgilere ulaşılmasının mümkün bulunmadığı, ilgili sistemin bağlı olduğu elektronik sistemin bağlı olduğu elektrik servis hizmetlerinin yurtdışı kaynaklı olduğu ve yabancı ülke servislerinin kullanılması nedeniyle dijital delil elde edilmesinin mümkün olmadığı. Kamu Adına Kovuşturmaya Yer olmadığı kararı verildi.

 

PAMUKOVAHABER SAYFASI İÇENDE KRİPTOCU DOLANDIRICALAR ÇIKTI.

Çok sayıda koliler şeklinde dolarlar ve Türk Paraları görüldü.

Kriptocu ve dolandırıcıların bulunduğu görseler de birde Poliş Memurunun mesajları çıktı. Bu belgeleri siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Ve ülkemizi saran bu kripto ve dolandırıcılarının takibe alınması bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte Dış Ülkelerden gelen ve Türkiye de artmış olan bu kişiler ile ilgili dikkatli olunması gerektiğini Sosyal Medya üzerinden dolandırıcılık yapan kişileri karşı dikkatli olunmasını istiyoruz.

İŞTE KRİPTOCU VE DOLANDIRICI LARIN PAMUKOVAHABER İÇİNDE BIRAKTIKLARI BELGELER

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023, 16:33

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER