banner392

Yine Amerikalı dolandırıcı 50.000 dolarla yakalandı.

Bugünde Yine Caniforia’dan AMY Adams adı ile 50.000 doları Türkiye ye aktarmak isteyen kadının nasıl bir taktikle dolandırmaya çalıştığı ama planın nasıl geri püskürtüldüğünü bu haberimizde detayları ile anlatmaya çalışacağız.

Yine Amerikalı dolandırıcı 50.000 dolarla yakalandı.

TAKTİKLER YÜZDE YÜZ AYNI, ŞEKİLLER FARKLI.

Amerika dan gelen dolandırıcıların Ortak özellikleri ise tanınmış kişilerin adlarını ve fotoğraflarını kullanmaları. Kadınların, işin içinde olmaları. Sosyal Medyayı kullanmaları.

Son Günlerde Sosyal Medya da Facebook ve İnstagram’ı tercih ettiklerini görüyoruz.

Bugün de Türkiye ye 50.000 dolar Para göndermek için bizim instagram sayfamızın (yajans54) kullanmak istediklerine şahit olduk.

Bir hafta öncede dolandırıcılar tarafından şifresi kırılarak ele geçirdikleri pamukovahaber sayfamıza gelen AMY ADAMS adlı bir kadının 2 gün kendisini tanıttıktan sonra diğer sayfalarımız olan (yajans54 ve Eskiyaylalilar) sayfalarımıza da geçiyor. Kendini Amerikalı Aktris olarak tanıtıyor. Sonra harekete geçtiğini görüyoruz.

TÜRKİYE YE AMERİKADAN 50.000 DOLAR PARA GETİRMEK İÇİN TANINMIŞ ULUSLARARARASI KARGO ŞİRKETİNİ (Fed Ex i) KULLANIYOR

Sabah saatlerinde ajansımıza mail (Google Chat) Programı üzerinden kargo şirketi tarafından 50.000 dolarlık içi para dolu paketi getirmek için bize mesaj gönderiyor. İngilizce olarak gelen mesajda 50.000 dolar paranın bize teslim edilmesi için AMY ADAMS adlı kişinin talimat verdiği ve bize de o parayı teslim edebilmeleri için ev adresimizi vermemizi istiyorlar.

Ancak bize gelen yazıda parayı teslim ettikten sonra 1500 dolarını AMY ADAMS a geri vermek üzere teslim alacaklarını da mesajda yazıyorlar.

Bu işlerin uzmanı olan dolandırıcı AMY ADAMS kargo mesajının yajans54 sayfamıza gelip gelmediğini öğrenmek için kargocuların gönderdikleri mesaj programı üzerinden yazıyor.

AMY EDAMS “Size kargo gelince benim (Türkiye benim gelebilmemi için uçak bileti bedeli olacak kadar ) ülkemden size gelen 50.000 dolar dan 1500 dolarını kargo şirketine teslim edin lütfen “diye mesaj gönderiyor.

TUZAK TAM   ADAMINA KURULUYOR.

Bu tür sahtekarlıklara karşı özellikle dolandırıcıların kullandıkları başkalarının fotoğrafları olduğunu bildiğimiz için yaptığımız iş önce değerli okuyucularıma anlatacağım şey resim okutarak fotoğrafların kimlere ait olduğunu öğrenmenizi tavsiye etmem olacaktır

İŞTE FOTOGRAFIN KİME AİT OLDUĞUNU BU ŞEKİLDE ÖĞRENEBİBİLİRSİNİZ

Bu program sayesinde bizim instagram sayfalarımıza gelen Sahtekar dolandırıcının AMY ADAMS adlı bir tanınmış Amerikalı Aktrist olduğunu öğrendikten sonra yapacakları dolandırıcılık gerçekleşmeden geri döndürülüyor.

Bu olayda kullandıkları AMY ADAM adlı Aktris Kim? Onu da biraz anlatalım istiyoruz

NOT: Gelecek haberlerimiz de daha çok benzer daha ilginç olayları yazmaya devam edeceğiz. Bizleri takip etmeye devam edin lütfen.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2023, 17:53

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER