banner392

Hatunoğlu Sakaryalılık tartışmasına noktayı koydu

CHP den Sakarya Milletvekili Adaylığı için İl Başkanlığından istifa eden Cem Hatunoğlu Facbook ta kurduğu grup ta yüzlerce hayranı tarafından tartışılan Sakaryalı mı değil mi tartışmasına son noktayı koydu. Açık kimliğini yayınladı.

Hatunoğlu Sakaryalılık tartışmasına noktayı koydu
Adapazarı’nda dünya ya gelen Hatunoğlu nun rakipleri tarafından İzmirli olduğu ve adaylık konusunda ise Sakarya’lı olması üzerinde duruluyordu. Ancak www.Pamukovahaber.com’a da gönderdiği yazılı açıklama şöyle:
CEM HATUNOĞLU KİMDİR?
4 Ocak 1965 tarihinde Adapazarı’nda dünyaya geldi. Babası Hava Subayı, Annesi İlkokul Öğretmenidir.
 
İlköğrenimine Adapazarı Atatürk İlkokulunda başladı.
 
1982 yılında Kuleli Askeri Lisesini bitirdi. 1986 yılında Kara Harp Okulu Elektrik ve Elektronik bölümünden Topçu Subayı olarak, 1998 yılında Kara Harp Akademisinden Kurmay Subay olarak mezun oldu. 2000 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi. Gebze, Sarıkamış, Kulp, Silopi, Ağrı, Mamak, İstanbul, Polatlı’da olmak üzere yurt içinde çeşitli görevlerde bulundu.
 
1987-1990 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Amerikan Filolojisi Bölümüne devam etti. 1992 yılında ABD’de Teksas Technical University‘de İngilizce dil eğitimi aldı. 1993 yılında kurs görmek üzere Fort Sill / Oklahoma/ABD’ye gönderildi.  2000-2003 yılları arasında 3 yıl süreyle ALMANYAda konuşlu NATO Avrupa Süratli Reaksiyon Kolordusunda proje subayı olarak görev yaptı.
Son olarak, Kosova Türk Birlikleri Komutanlığı ve dokuz ülkeden oluşan NATO’nun Güney Tugay Komutanlığının Harekât Başkanlığı görevinde bulundu.
 
2007 yılında, siyasetle ilgilenmek üzere Kurmay Albay rütbesindeyken emekliliğini istedi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde Genç Partiden İzmir 2. Bölgeden Milletvekili Adayı,
2009 Yerel Seçimlerinde CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. En son olarak CHP Sakarya İl Başkanlığı görevini yürüttü.
 
2007-2010 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde, Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler alanında Yüksek Lisans programını takip etti. Aynı yıllarda TESAV Siyaset Okulu kurslarını tamamladı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminde Bağımsız Denetçi olarak AB hibe programlarının değerlendiriciliği yaptı.
 
2009-2010 yılları arasında AB destekli “Gürcistan ve Türkiye’nin Gürcistan’a komşu illeri arasında Sınır ötesi Ticari İşbirliğinin geliştirilmesi projesinde Türk tarafının danışmanlığını yürüttü. Halen Sakarya Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bilim dalında Doktora yapmaktadır.  
 
Cem HATUNOĞLU Uzman Eczacı Ayşen HATUNOĞLU ile evli olup, bir kız çocuğu sahibidir. Çok iyi derecede İngilizce bilir.
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2011, 01:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
VEYSELSAKA
VEYSELSAKA - 13 yıl Önce

BEN KENDİMLE BAŞLAYAYIM BEN DÜNYALIYIM BEN TÜRKİYELİYİM EVRENSEL SOSYAL DEMOKRASİYİ SAVUNDUĞUNU SÖYLEM OLARAK BİLE SÖYLEYEMEYEN SECME SECİLME NOKTASINDA HALK İRADESİNİ TEMEL ALMAYAN VEKİL SIRALAMASINI GENEL MERKEZE BIRAKAN BIR SOSYAL DEMOKRAT BİR ANLAYIŞ OLSA OLSA ABD"NİN CAY PARTİSİ HAREKETİ (KULUKKLANIN YENİ YÜZÜ) GELİYOR BANA CHP SECİMLE OLMAYIP GENEL MERKEZDEN ATANAN VEKİL SIRALAMASI BİLE BİR ŞEYDİR VALİ KAYMAKAM MERKEZİ HÜKÜMET ATIYOR VEKİLLERİ GENEL MERKEZ ATIYOR CHP DEVEKİL ADAYLARI GIKINI CIKARTMIYORYAZIK YAZIK YAZIK YÜRĞİM ACIYOR YUH OLSUN SOSYAL DEMOKRASİYE AKP DEN MHP DEN SİZİ NE AYIRIYOR ONU ORTAYA KOYUN BENİM ADIM RECEP BENİM ADIM KEMALLE BENİM ADIM CEMLE OLMAZ BU HALİNE ÜZÜLÜYORUM CHP NİN VARSA YOKSA KAPI KULU VEKİL OLMAK İÇİN BİR ŞEYLER YAPILMASI YÜREĞİMİ ACITIYOR DAHA BUNUN YEREL PROĞRAMI EN GENİŞ DEMOKRASİ İTTİFAKI SOL SOSYALIST GÜÇLERLE İŞ BİRLİĞİ SOL BULOK DEMOKRATİK ULUS ANLAYIŞINDA BİR ARAYA GELMEK VE SAİR VE SAİR

SIRADAKİ HABER