banner392

Karapınar köyünde kanalizasyon var mı? Yok mu?

12 Şubat da ilimize gelen Başbakan’a açılışları yapılmak için sunular 54 projeden 2 tanesinin Pamukova da olması ve konu ile ilgili yaptığımız haber sonucu acayip tepkiler geldi. Konuyu aydınlatabilmek için Karapınar köyüne giderek yerinde tarafların görüş ve bilgilerini aldık. Haberi izlemeye devem edelim.

Bizim iddiamız Pamukova da okullar ve daha büyük yatırımlar varken neden başbakana küçük yatırımlar olan Cihadiye ve Karapınar köyü kanalizasyon projelerinin açtırıldığıydı. İki projenin toplam bedeli 150 bin tl yi geçmezken diğer okulların ve teslim alınmamış ylerlerin bedelleri ise en az 5 trilyon dolayında olan yatırımlardır. Araştırmalarımız sonunda yazdığımız gibi bu yatırımların geçici kabullere yapılmamış ve onun için başbakandan saklanmıştır dedik ve yine diyoruz.
 
ve haberimizi izlemeye devam edelim.
 
1-12 Şubat Cumartesi günü Başkan Recep Tayip Erdoğan Sakarya ya geliyor. Başbakanın Sakarya ya gelmesinden önce bazı ilçe internet sitelerine büyük puntolarda reklamlar veriliyor. Reklamlar da Başbakan Sakarya da Huzur buluyor” deniyor. (Bunu daha önceki bir haberimizde haber yapmıştık)
 
Cumartesi günü saat 13.00 da Sakarya ya gelen Başbakan’a sunulan program doğrultusunda 54 tane de bitirilmiş projenin açılışı yaptırılıyor.
 
54 Projeden iki tanesi Pamukova da bulunuyor. Bu projelerin 1 tanesi “Cihadiye Köyü Kanalizasyon Projesi”.
2. Proje ise “Pamukova Karapınar köyü Kanalizasyon Projesi”dir.
 
Bu konu ile ilgili 2 tane haberimiz var. (Not: mavi yazılar üzereni tıklayıp haberleri yerinden okuyalım) 1. Haberimiz“İşte Başbakanın görmeden açılışını yaptığı ilçemizdeki kanalizasyon projeleri”  haberidir. Bu haberde görüleceği gibi, iki projenin de çok küçük projeler olduğu hatta bitmedikleri konusunda o günkü haberin orijinalinde görülmektedir.
2. haberimiz ise “BAŞBAKANI  NASIL YANILTILAR” başlıklı haberdir.
Bu haberde de görüleceği gibi, daha çok Pamukova da daha önce yapılmış okulların ve Pamukova Hükümet binasının geçici kabulü yapılmadığı üzerinde durulmaktadır.
 
ANCAK KAÇAK OKUL VE HÜKEMET BİNASININ NEDEN BAŞBAKAN’DAN SAKLANILDIĞI KONUSU İŞLENMİŞTİR.
Pamukova da Elbirlik İlk Öğretim Okulu’nun neden geçici kabulü yapılmadığı, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunun neden geçici kabulünün yapılmadığı konularıdır. Bu yatırımlar kamu yatarımı olup büyük paralar tutmaktadır. Bizim haberlerimizde hatırlatmak istediğimiz bu yatırımlardır. (Haberler okunduğunda bu görülecektir).
 
Bütün bu haberleri geçip, hatta konuştuğumuz yetkililer bu kaçak yapıların sorgulanmasında arkamızda olduklarını açıklamaları da bizleri haklı kılmaktadır.
 
ŞİMDİ KONUMUZA GELELİM.
İlçemiz İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Şen ise mütemadiyen bizim Karapınar köyünde kanalizasyon yatırımı olmadığı konusunda “Sakarya Yenihaber gazetesinde çıkan” Sezai Matur un köşesindeki yazısından bahsetmektedir.
 
Matur da gazete köşesinde bizim haberden bahsetmektedir Ancak oradaki yazı bir alıntıdır ve bizi bağlamaz. Bizim için ise haberimizin orijinali önemledir.
 
Konuyu yerinde incelemek üzere
Karapınar köyüne gidiyoruz. Köyün girişinde eski ismi “CAPO GIDA” olan fabrika önünde bizleri bekleyen köy muhtarı Halil Kocacık ve bazı köylüler var.
 
Görüntülü haber yapıyoruz.
Herkese söz hakkının verildiği video çekimizi gerçekleştiriyoruz. Taraflar konuşuyor. Karapınar köyü kanalizasyonu projesinin (muammel bedelinin de) 93 bin tl olduğunu öğreniyoruz.
 
Ancak konuşulan ve üzerinde durulan konu daha önceki haberimizde de görüleceği gibi Karapınar köyü projesinin bitmemiş olduğu şeklindedir. İl genel meclisi üyemiz Hüseyin Şen elinde Sakarya Yenihaber gazetesi ne göstermekte, Pamukova da trilyonluk yatırımlar ın geçici kabulu yapılıp yapılmadığından bahsetmemektedir.  Ama bu haberden sonra duyarlı olan ve il genel meclisinde etkili olan İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Şen in bu konuya da yoğunlaşacağını istifa etmeden kendisinin de iyi bildiği Pamukova daki okulları kaymakamlık binasını mecliste gündeme getireceğine inanıyoruz.
 
Ancak Karapınar ve Cihadeye köyü kanalizasyon projelerinde caba harcayan Özel İdare Su Kanal Hizmetleri Müdürü Şeref Koç zaten konuşmalarda gerekli açıklamaları yapmaktadır.
 
SON DURUM NEDİR?
Karapınar köyü projesinde son durum ise evlerden kanalizasyona bağlanma yapılmamıştır. Hatta projenin son halkası olan köyün kanalizasyon bağlantısını yapacak yerin olmamasıdır.
Pamukova Belediye başkanı Cevat Keser ise bu kanalizasyonun belediye borularına bağlanmasının suç olduğunu söylüyor. Eskiden mücavir alanda olan Karapınar köyünün mahkeme kararı ile mücavir olandan ayrılmış olduğunu bu yüzden özel idarenin konunun muhatabı olduğunu söylemektedir.
 
Başkanın makamına gidilerek alınan son bilgi doğrultusunda köye yapılan kanalizasyon atık tesisi içini yeni bir projenin yapılacağı anlaşılmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2011, 14:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MİSAFİR
MİSAFİR - 13 yıl Önce

NEYİN TARTIŞMASI ANLAYAMADIM,KÖYLÜ ELİNİ SÜRMEDEN KANALİZASYONA KAVUŞMUŞ.BEN ÖYLE KÖYLER BİLİYORUMKİ ,DİDİNDİLER ÇIRPINDILAR TÜM İŞÇİLİĞİNİ KENDİLERİ YAPTILAR.HİÇ SESLERİDE ÇIKMADI. BUNUN YANINDA İŞİ YARIM OLAN KÖYLERDE SN. H.ŞENE MALZEMESİNİ TEDARİK ET BİZ YAPARIZ DİYORLAR ONUDA BULAMIYORLAR.HAL BÖYLEYKEN HALA ŞİKAYET HALA MUHALEFET,PES DOĞRUSU.BAĞLANTIDA PROBLEM VARMIŞ HERHALDE PAMUKOVANIN KANALİZASYONU NERERYE BAĞLIYMIŞ ONA BİR BAKILSIN.YIPRATMA POLİTİKALARINDAN VAZGEÇMEDİKÇE İŞİMİZ RASGİTMEZ.GERİSİ ARTIK BİZLERE KALMIŞ.YAPILMAYANLARI ELEŞTİRELİM AMA YAPILANLARIDA GÖRMEZDEN GELMEYELİM.BAZI KİMSELERİ ZAN ALTINDA BIRAKMAYALIM.

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

BAŞTA SAYIN M.YAVUZU KUTLAMAK GEREK
YAZILAN YAZILARI İRDELEYEN BİR HABERCİLİK YAPIYOR
YAPILAN ÇALIŞMALARDAN KÖYLÜNÜN HABERİ YOK
İLGİNÇ HEYY HALK KENDİNE GEL GEÇ OLMADAN

SIRADAKİ HABER