banner392

Torba yasası uzun süreli görevlendirmelere son mu veriyor?

Meclisten geçen torba yasasının “Geçici süreli görevlendirme” başlıkla daha önceki 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek: 8. Maddesinde geçici olarak 6 aylık görevlendirilebileceği uzatılmaya müsaitken şimdi 6 ayı geçemeyeceği hükmü getirildi.

Torba yasası uzun süreli görevlendirmelere son mu veriyor?
T.B.M.M sinden geçen Torba Yasa kanunu’nun yeni “Geçici görevlendirme ile ilgili maddesi şöyle:
 
GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRME YILDA 6 AYI GEÇMEYECEK.

Memurlar, geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izni ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici süreli olarak görevlendirilebilecek. Geçici süreli görevlendirme yılda 6 ayı geçemeyecek. Memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde kurumlarınca Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 6 aya kadar geçici olarak görevlendirilebilecek. Sendika üyesi kamu görevlilerine 3 ayda bir 45 TL toplu görüşme primi ödenecek. (haber: ANKA)
 
Daha önce Fatmahanım İlk Öğretim Okulu öğretmeni iken görevlendirme ile Pamukova İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne geçici görevlendirme ile getirilen Muhsin Akın ile ilgili haberler yazarken gerçekten zorlanıyorduk. Milli Eğitim ile ilgili yazdığımız ve bilgisini de eklediğimiz zaman “Pamukova Milli Eğitim vekil müdürü” şeklinde yazıyorduk. Ancak olayın böyle olmadığını ilgili mercilerden öğrendik.
Sakarya İl Müdürlüğünden Yıllardır Pamukova da vekaleten çalıştırılan Muhsin Akın müdür müdür?  Yoksa Vekil midir diye sorduğumuzda Akın’ın görevlendirme ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüttüğünü öğreniyoruz.
 
Demek ki, Muhsin Akın vekil değil görevlendirilmiş öğretmen oluyor.
Ayrıca 6 aylık görevlendirme yetkisinin İl de olup olmadığını sorduğumuzda Sakarya İlinin bu yetkisi olmadığını tamamen Milli Eğitim Bakanlığı yetkisi ile 8 yıldan beri her altı ayda bir görevlendirme verildiğini öğreniyoruz.
 
Ancak Milli Eğitim Personel Müdürlüğü bizlere olayı daha farklı anlatıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel genel müdürlüğü yetkilisinin söylediklerini aynen aktarıyoruz.
“Bakanlık olarak Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, görevlendirilmiş olan Muhsin Akın yıllar önce 6 aylık olarak bir görevlendirmesi yapılmış. Biliyorsunuz görevlendirmeler asil kadrolar gibi değildir. Pamukova da Milli Eğitim Kadrosu olmadığı için bize de her altı ayda bir görevlendirmenin sonlandırılması için ilden yazı gelmesi gerekirken hiçbir zaman böyle bir yazı gelmemiş görülüyor. Bunun üzerine bizde her altı ayda bir görevlendirme izni vermişiz ve vermeye devam ediyoruz” diyor.
 
Peki şimdi çıkan Torba Yasası ile Geçici görevlendirmenin tanımı değişmekte. Görevlendirme yetkisi olan personel başkanlığının bu yasadan sonra tekrar Pamukova İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün defalarca uzatılmış olan görevli ilçe milli eğitim müdürü ünvanı ne zaman sona erecek merak ediyoruz.
 
Ayrıca eski “Geçici görevlendirme yasasında Geçici görevlendirmesi yapılan kişinin yerine başka bir atama yapılamayacağı belirtilirken, Zaten Muhsin Akın’ın Fatmanım İlk Öğretim okulunda sınıf öğretmeni kadrosu boş görülmekte ve yıllardır Fatmahanım İlk Öğretim Okulu bir eksik sınıf öğretmeni kadrosu ile çalışmaktadır. Bunu okul müdürü bildiği halde tabi ki bir eksik kadro ile eğitime devem etmek zorunda kalıyor. Onun söyleyemediğini biz söyleyelim. Fatmahanım İlk Öğretim Okuluna ne zaman Sınıf öğretmeni olan Muhsin Akın döndürülecek?
Bir öğretmen eksiğinin ne olduğunu veliler ve öğrenciler de iyi bilmektedirler. Bu konuyu takip etmeye devem edeceğiz. Torba yasası çıktı “Geçici memur görevlendirme kanunu değişti. Vatana millete hayırlı olsun...
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2011, 01:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Bakın pamukovalı
kimseye iftira ve karalama yapmıyorum.Benide eleştire bilirsiniz
millet vekili değilim. Ama bilmeden ve taraflı eleştiri yapıyorsunuz.
İlçe milli Eğitimde çalışan zat oraya siyaseten geldi.
Öğretmenliğin ö sünü bilmez. siz bunu bilebilmeniz için o kurumun içinde olmanız gerekir. soruşturma sonucu sürgüne giden öğretmenler neden geri geldi ? Utanmadan onların karşısına geçip konuşmak için yüzsüz olmak gerek
Selamını almayan bir insana soruşturma açan zat ancak sizofreni hastası olabilir. Bilmediğiniz konuları öğreniniz.

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

Sizin iftira ve karalamadan öteye gitmeyen yorumlarınız atma kardeş bu kadar da çok, cinsinden... İdeolejik bir kısır döngü etrafında döndüğün için gerçekleri görmüyorsun.. Seni eleştirmek yasak mı? Senin iftira karalama hakkın var bizim eleştiri hakkımız yok öyle mi, bir okur olarak...

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Burası size cevap verme yeri olmamalı ama seviyemi sizden öğrenmiyeceğim.Kim olduğunu söylede notunu verelim.
Görevini yapabilir.Adam olmadığı yerde Keçiye .....................
ler kim olduğunu bilelimde oyle eleştiri yap.
Birkere hiçbirzaman iki yüzlü olmadım.
siyaseten biryerlere gelmedim.Bunu Nizam Gür bilir.
Birşeyler öğren veya araştır.
Beni öğrencilerim ve velilerim eleştirebilir.
meyve ağacını kastederek ağaçlara hakaret ediyorsunuz

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

Selahattin Bey seviyeniz ne kadar düşük, size çok yakışıyor,böyle devam edin... Aynaya bakın da konuşun utanmanız yok mu, meyve veren ağaç taşlanır misali siz iftira atın o işini yapsın.. Bu millet sizi de biliyor Muhsin Bey'i de..

Pamukovalı
Pamukovalı - 13 yıl Önce

Muhsinbey öğretmenliği unutmuştur artık inşaat sektörüne başlar:))

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

SAYIN MUHSİN AKININ O MAKAMDA NASIL OTURDUĞU BİLİNMEKTE
İŞTE AKP KENDİ ADAMINI NASIL KORUDUĞU ŞEKİL A DA GÖRÜLMEKTE
TORBA YASA İLE YERİNİ DAHADA SAĞLAMLAŞTIRMIŞTIR.
ONDAN BAŞKA İLÇEDE O GÖREVİ YAPACAK ADAM GİBİ ADAM
BULUNAMAZ.HERKES NASIL ÖĞRETMENLİK YAPTIĞINIDA ÇOK İYİ BİLİR.
BULUNMAZ BURSA KUMAŞI

SIRADAKİ HABER