banner392

Hatunoğlu: Laik olma mücadelesi sadece chp nin sorumluğunda olmamalı

Sakaraya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cem hatunoğlu Çumhuriyetin 87. Yılı kutlama gecesinde “laik olmak onun değerini bilmek onun için vazgeçmeden yılmadan mücade etmek de gerekir. Bu mücadele de sadece Cumhuriyet Halk partisinin sorumluğunda olmamalıdır” dedi.

Sapanca Özkum tesislerinde Cumhuriyetin 87. Yılı kutlamaları yapan CHP lilere hitaben konuşan CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu şunları söyledi:
 
 “Bu gece bu kalabalığı görmek bizleri hem gururlandırdı, hem de onurlandırdı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aştığı engellerin büyüklüğüne ve kazandığı zaferlerin eşsizliğine rağmen “Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti” demiştir. Cumhuriyetciliğe Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerinin en başında yer vermiştir. Cumhuriyet ondan Türk milletine eşsiz bir armağandır. Ancak sadece bu armağana sahip olmak yeterli değil, ona sahip çıkmak gerekiyor. Ona laik olmak onun değerini bilmek onun için vazgeçmeden yılmadan mücade etmek de gerekiyor. Bu mücadele de sadece Cumhuriyet Halk partisinin sorumluğunda olmamalıdır. Hiç kimsenin kuşkusu yoktur ki Cumhuriyet Halk Partisinin çok özel bir kulvarı vardır. Bu kulvar fikri hür, vicdaı hür, irfanı hür olanların kulvarıdır. Bu kulvar gerçek demokrasi ve gerçek halk iktidarına inananların kulvarıdır. Bu kulvar Cumhuriyet fikrini özümsemiş olanların kulvarıdır.”
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2010, 23:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER