banner392

Bağdat yönetimi: ’Davutoğlu’nu tutuklayabiliriz’

Bağdat yönetiminden, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Kerkük ziyaretine sert tepki.

Bağdat yönetimi: ’Davutoğlu’nu tutuklayabiliriz’
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kuzey Irak'a yaptığı ziyaret, Bağdat ile Ankara arasındaki ilişkilerin yeniden gerilmesine neden oldu.
 
Davutoğlu'nun Erbil'den sonra Kerkük'e geçmesine Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açılamada Kerkük ziyaretinin Bağdat hükümetinin bilgisi dışında olduğu vurgulanarak, “ulusal egemenliği azımsamak ve uluslararası ilişkilerin temel kurallarını ihlal etmek ne Türkiye’nin ne de başka bir ülkenin çıkarına olmaz" denildi.

"TUTUKLAYABİLİRİZ"
Rudaw haber ajansına konuşan, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin partisinin milletvekillerinden Abdulhadi el Hasan ise, "Davutoğlu Kerkük'e izinsiz olarak geçmiştir. Bu nedenle onu tutuklama hakkına sahibiz" dedi.

 

DAVUTOĞLU'NDAN SICAK MESAJLAR
Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise Kerkük ziyaretinde beraberlik mesajı verdi.

"Kerkük'te Kürtler, Türkmenler ve Araplar asırlardır bir arada yaşıyorlar ve bundan sonra da barış içerisinde ebediyete kadar bir arada yaşayacaklar" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kerkük'ün birlik ve beraberliğini, Irak'ın birlik ve beraberliğiyle bir tutuyoruz. Türkiye olarak, Türkiye'deki bütün kardeşleriniz olarak Irak'ta yaşayan bütün kardeşlerimizin mezhebi kökeni ne olursa olsun, bizim kardeşlerimizdir, bizim akrabalarımızdır. Biz ebediyen bu kardeşlerimizle kardeş olarak yaşayacağız. Hangi mezhebe ait olursa olsun Sünni, Şii, Arap, Kürt, Türkmen, Hristiyan kardeşlerimizle ebediyete kadar barış içerisinde yaşayacağız.

focushaber.com

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2012, 22:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER