banner392

Pamukova da olay yaratmayan Cuma hutbesi Kastamonu da olay yarattı.

Hükümetin yeni Milli Eğitim Yasası 4+4+4 ile birlikte İmam Hatiplere öncelik tanıyan yasal değişiklikten sonra ülke genelinde yapılan İmam Hatiplere öğrenci çekme tanıtımı artık camilere kadar taşındı.

Pamukova da olay yaratmayan Cuma hutbesi Kastamonu da olay yarattı.
Pamukova da da geçen Cuma hutbesinde vaaz veren Pamukova Anadolu İmam Hatip Okulu müdürü Hüseyin Durmuş’un hutbede İmam Hatip Lisesini tanıtırken daha da ileri giderek diğer Liseleri adata kötülemesi Cuma ya gelen bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Namazdan sonra konuyu gazetelere bile taşımayı düşündüler. Pamukovahaber.com olarak neden yazmıyorsunuz diye bizlere sitem ettiler.

Yaptığımız araştırmada bazı liselerdeki okul yönetici ve öğretmenleri Hüseyin Durmuş un hutbede İmam Hatip Liselerini ahlaki yönden, dini bütünlük yönünden överken Düz Liselerde okuyan öğrencilerin giyim kuşamlarına değindiğini söylediler. İmam Hatip Liselerinde okuyanların ise ahlaklı oluşundan bahsettiği velilerden Pamukova İmam Hatip Liselerine öğrencilerini kaydettirmelerini istediği söylendi.
Biz diğer liselerle ilgili söylenen cümlelerin hepsini yazmak istemedik sadece okul müdürünün bir iki söylemini aktarmaya çalıştık.

Ayrıca bugün de İmam Hatip Lisesi ile ilgili yaptırılan afişleri şehrin belli yerlerinde görünce daha da ilginç olan ve Pamukova da sadece İmam Hatip varmış gibi yapılan tanıtımları sizlerle paylaşmak istedik.

Şehrin belli yerlerine asılan İmam Hatip Lisesine davet edilen afişlerde “Sizlerde birinci olmak istiyorsanız TERCİHİNİZ Pamukova Anadolu İmam Hatip Lisesi olsun. Pamukova Anadolu İmam Hatip Orta Okulu olsun” diye başlıyor ve 1995 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuz başta ilahiyat fakültesi olmak üzere birçok yüksek okula öğrenci gönderdi…. diye devam ediyor.

Ayrıca Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyacaklara verilecek burslara dikkat çekiliyor.
Garip olan bir durum daha var ki. Oda verilecek bursun Muradiye Vakfı Babam Sultan Derneği tarafından verileceği yazılı.

Pamukova da 42 tane dernek olduğu halde sadece Babam Sultan Derneği tarafından verileceği söylenen burs paraları da yine Cuma günü Pamukova da ki camiler de duyuru yapılarak vatandaşlardan para yardımı toplanıyor.
 

Haberimizde anlatmaya çalıştığımız Cuma hutbesi ve İmam Hatiplere vaazlarla davet ten sonra bizimde yetkililere sormak istediğimiz bur kaç soru olacak.

1-
Cuma hutbesinden İmam Hatiplere öğrenci davetini yapan İmam Hatip Müdüründen sonra diğer liselere de okulları müdürleri tarafından acaba camilerden davet yapılacak mı?

2-
1995 yılında kurulduğu söylenen Pamukova Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan kaç öğrenci nereleri kazanmıştır?

3-
Pamukova Lisesinden geçen yıl yüksek Okula 40 daha önceki yıl ise 20 öğrencinin iyi puanlarla girdiğini bilen var mı?

4-
Pamukova da Askerlik Şubesi Geyve ye taşındıktan sonra yerinin Ana Sınıfı olacağı söylenmişti. Askerlik Şubesinin şimdi de İmam Hatip Lisesi için pansiyon yapılacağı söyleniyor. Bu doğrumudur?

5-
Pamukova müftülüğü camilerde bu şekilde okul reklamı yapıldığını biliyor mu? Diğer okullarında reklamı için Pamukova Lisesi ne, Anadolu Lisesine, Endüstri Meslek Lisesine, Teknik Lise ye da hutbe verdirecek mi?

6-
Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürü kendine bağlı diğer okullarında tanıtımı için çalışma yapıyor mu?

KASTAMONU DA OLAY YARATAN VE İL GENEL MECLİSİNE KADAR TAŞINAN BENZERİ OLAY BİZİM İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ TARAFINDAN DA GÜNDEME GETİRİLECEK Mİ?

 
İŞTE VATAN GAZETESİNDE YAYINLANAN CUMA HUTBESİ OLAY YARATTI HABERİ

Olay yaratan cuma hutbesi!
KASTAMONU’da cuma namazında hutbe sonunda imam hatip liselerinin kayıtlarının duyurulması İl Genel Meclisi toplantısında Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Adnan Koçoğlu başkanlığındaki İl Genel Meclisi toplantısında, cuma namazı hutbesi sonunda Kastamonu’daki camilerde imam hatip liselerinin kayıtlarının başladığı duyurusunun yapılması tartışmalara neden oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin 2013 Yılı Yatırım Programı gündeminin konuşulduğu toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Araç İlçesi Sağlık Meslek Lisesi’nin onarımı için 2008 yılında gönderilen 95 bin TL’lik ödeneğin diğer okulların onarımında kullanılması için aktarılması hakkında bilgi verdi.

Danimarka ile Finlandiya’nın eğitim anlayışını örnek olarak gösteren Yılmaz, kesintisiz eğitim döneminde okullarda yaşanan sıkıntılara değindi. İl Genel Meclisi üyelerinin eğitim üzerinden siyaset yaptığını ima eden Yılmaz, "Eğitim üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum" dedi.

"İMAM HATİP LİSELERİNİN NE ÖZELLİĞİ VAR?"

Bunun üzerine Yılmaz’ın sözünü kesen MHP İl Genel Meclisi üyesi Hakkı Tekkeşin, bu sözlerle kimi kastettiğini sordu. Yılmaz ise doğrudan bir kişinin kast edilmediğini söylenmesi üzerine Tekkeşin de "Bugün Cuma hutbesinde İmam Hatip Liseleri’nin kayıtlarının başladığı söylendi. Diğer okulların kayıt tarihlerini de bu şekilde camilerden duyuracak mısınız?" diye sordu. Bağımsız üye Erdal Başesgioğlu da tartışmaya katılarak kürsüde bulunan Yılmaz’a, "İmam hatip liselerinin ne özelliği var?" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise, imam hatip liselerinin ilk kayıt dönemi olduğu için böyle bir uygulama yapıldığını belirtti.

KİMSE GOCUNMASIN

Konu hakkında düşüncelerini aktarmak için söz alan Ak Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Halil Uluay ise, "İmam hatipten kimse gocunmasın, kimseye zarar gelmez. İmam hatip kayıtlarının camiden duyurulmasında bir sakınca yok, bu konuda siyaset yapmayın. İmam hatip camide konuşulmayacak da nerede konuşulacak?" diye konuşması tartışmayı alevlendirdi. Bunun üzerine toplantıya beş dakika ara verildi.

Toplantı arasında kendilerinin dine karşıymış gibi gösterilmek istendiğini belirten MHP’li meclis üyesi Hakkı Çolak ise, "İmam Hatip’e karşı gelen kim? Siyasetin ağa babasını Ak Parti Grup Başkanı yapıyor. Biz bu millet için çarpışıyorken, caminin köşesine dahi gelmiyorlardı. Ne imam hatipten bahsediyorlar?" diye konuşup elini masaya vurdu. Ak Partili meclis üyesi Hüseyin Yavuz da aynı şekilde Çolak’a tepki göstererek üzerine yürüdü. Tartışma diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile önlendi.

Daha sonra toplantıya geçilerek Araç İlçesi Sağlık Meslek Lisesi’nin onarımı için 2008 yılında gönderilen 95 bin TL’lik ödeneğin diğer okulların onarımında kullanılması için aktarılması hakkındaki oylama oy birliği ile kabul edildi.
 
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2012, 03:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
akıncı54
akıncı54 - 12 yıl Önce

enes abi sonuna kadar katılıyorum sana BENDE İMAMHATİPLİYİM...

M. Kamiloğlu
M. Kamiloğlu - 12 yıl Önce

Cuma hutbesinde vaaz veren hocalar çıktı bir de. İmam Hatipler camilerin arka bahçesidir. Adı üstünde. Bir okulun kendini tanıtması, afiş asması başkalarını kötülemek midir? Askerlik şubesi okul için uygun bir bina değil. Gerekli şartları taşıyan, isteyen bu milletin evlatları pansiyon olarak kullanacak. Herhalde diyanetin bu işlerden haberi vardır, gizli saklı, anormal bir durum yok. Pamukova 42 dernek varmış, bunlardan biri burs veriyormuş, diğerleri de verse herhalde kimse reddetmez.

akıncı54
akıncı54 - 12 yıl Önce

bende bir imam hatip lisesi mezunuyum istanbulda okudum ve imam hatipli olduğum için yüzüme çok kapı kapandı.ve ben hiçbir zaman pişmanlık duymadım bilakis kıvanç duyuyorum.sanki bu ülkenin bi ferdi değilmişiz gibi hep dışlandık yeni yeni düzelmeye başladı.bırakın bu işleri herkez kendi yoluna baksın.konuşulması gereken bundan çok daha önemli konular var.bu konu hakkında çok doluyum konuşulacak çok şey var ama burda konuşulmaz zaten yazsamda satırlara sığdıramam.birbirimizin kuyunu kazmayalım birbirimize destek olalım ki bu ülke kalkınabilsin.bu ülkede gençlere çok ihtiytaç var...selametle...

Enes Kuzu
Enes Kuzu - 12 yıl Önce

Bırakın onu bunu hiçbirşey izinsiz olmaz.İzinler alınmışki çatır çatır okula davet yapılıyor,yapılacakta.Okul neden yüksekokula öğrenci gönderemiyormuş.Kim diyor bunu ? İMAM-HATİP LİSESİ Mezunu olan her öğrencinin ilahiyat önlisanns bölümüne yerleştiğini biliyormuydunuz?Yani her öğrencinin üniversiteli olduğunu biliyor muydunuz ? HAYIR. Bilinse bu haberler yapılmaz .Gecen sene İmam-Hatip Lisemizden en az 10 kişi FAKÜLTE kazanmıştır.Bunu Liseyle karşılamak saçmalık olur.Lisenin okul mevcuduyla imam-hatip lisesinin okul mevcudunu aynı değildir.bunun için liseden 40 kişi kaznabilir.Fakat bunların hepside fakülte kazanmamış değildir.Bunun içinde önlisans bölümleride vardır.Sizin deyiminizle REKLAM ;bunu zaten DİB istiyor.Yani reklamın yapılabilieceğini .Çok da haklılar yapılmalıda .İmam-Hatip Orta kısımları kaldırılırken nasıl millet seyirci olduysa şimdide olsun . Görelim.Bir reklamda ben yapayım .Ben İMAM-HATİPLİYİM:) GURUR DUYUYORUM.Herkesi Bekleriz .PİŞMAN OLMAZSINIZ EMİN OLUN!

SIRADAKİ HABER