banner392

Zafer Bayramı Pamukova’da çoşku içinde kutlandı

Büyük Taarruzun 88. Yılı kutlandı. Sabah saat 9.00 da tören alanında saygı duruşu ve istiklal marşı söylendi. Günün anlam ve önemi anlatıldı.

Zafer Bayramı Pamukova’da çoşku içinde kutlandı
Atatürk büstü önüne kurum ve kuruluşlar çelenklerini koydular. Törende Pamukova nın yeni kaymakamı Tuncay Dursun, Belediye başkanı Cevat Keser, Garnizon komutanı Binbaşı Erkan Arıcı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta ve daire amirleri yanında Siyasi Parti başkanları, Sivil Toplum örgütleri başkanları da hazır bulundular. Törenden sonra Garnizon komutanlığı ziyaret edildi.
Zafer Bayramı Neden kutlanır?
Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında  zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır.
Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923  günü Afyonkarahisar, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır.  Resmî olarak Zafer  Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır.  Devlet erkânı ve birçok vatandaş,  Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit  törenlerine katılır.  Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2010, 21:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER