banner392

AK Parti Milletvekili Yıldırım Pamukova ve köylerini gezdi

Referandum da neden evet verilmesi gerektiğini anlatan Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım: “Bu genel seçim değil. Anayasa ya neden evet hayır verilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bu değişikliğe evet demek için kırktan fazla neden var. Hayır denmesi için hiçbir neden göremiyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Yıldırım Pamukova ve  köylerini gezdi
Pamukova ya gelen Yıldırım Pamukova İlçe başkanı Muhittin Akın ve İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Şen, Ali Hıra ve partililerle birlikte Pazar esnafını gezdi.  Esnafla konuşan Recep Yıldırım; Anayasa paketine evet oyu istedi. Çarşıda gezerken başlayan yağmur nedeni ile Pamukova da İhlamur Altı kahvesine sığınan Yıldırım AA muhabirine şu değerlendirmeleri yaptı.
“Evet biz her yeri geziyoruz. Hendek ten, Karasundan, taraklıdan Geyve ye her yeri geziyoruz. Gördüğümüz ilgiden memnunuz. Adapazar’ının merkezinden caddelerine, sokaklarına kadar geziyoruz. Vatandaşın çok şuurlu ve duyarlı olduğunu görüyoruz. Halkın neden evet demesi gerektiğinin 40 tane gerekçesinin olduğunu konuşuyoruz. Evet demek için binlerce sebep var. Ama hayır demek için hiçbir sebep yok. Bana da bir milletvekili olarak neden hayır dendiğini söylesinler bizde öğrenelim. Birkaç arkadaşa böyle söyledik. Haklısınız dediler” dedi
Recep yıldırım; Anayasa oylamasını seçim oylaması gibi göstermeye çalışanlar olduğunu söyledi ve bunun yerinin gelecek yıl  olacak genel seçim olduğunu hatırlattı. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti.
“İktidarın yapıp yapamadıklarını önümüzdeki seçimlerde konuşacağız. Ama bunu da oraya karıştırmaya çalışıyorlar. Bunun yeri burası değil. Önümüzdeki sene inşallah bunları konuşuruz. Yaptıklarımız yapamadıklarımız görülüyor. Pamukova’ya gelip giderken düşünüyorduk, Adapazarı’ndan gelirken nasıl geleceğiz diyorduk. Bu eğri büğrü yollarda tırların arkasından Mekece’ye nasıl gideceğiz diyorduk. Bu yolun kazandırdıkları binse eksikleri beştir, ondur, Bunun için hayır demek için bir sebep göremiyorum.  Sivil Anayasa ilk defa halkın karşısına geliyor. Bundan sonra darbelerin olmaması, demokrasinin gelişmesi, hukukun üstünlüğü konusunda büyük bir açılım yapacak olduğu  için bu anayasa değişikliğine evet diyoruz. İnşallah bundan sonra diğer eksiklere eğilinecek, esiklerimiz yok mu var. Şu değişiklik geçsin. Daha sonraki yıllarda anayasanın değişmezleri hariç halkın menfaatine olabilecek her maddenin değişimi için yeni anayasa yapacağız. İnşallah 2012 yılından sonra halkın önününe tekrar yeni anayasa değişikliği gelecek” dedi
Halkın yeni anayasa değişikliklerine alışması gerektiğini de söyleyen Yıldırım:  
Yeni Anayasa değişiklik çalışmalarında ben broşürlerin dahi dağıtılmasına gerek olmayacağına inanıyorum. Televizyonlarda yapılacak hayır veya evet anayasa değişiklik münazaralarında, sohbetlerinde halkımız tercihini yapacak kanaatindeyim. İnşallah bu yola doğru gidiyoruz. Bugünkü çalışmamız ise siyasi bir çalışma değil; Anayasa Referandumu için neden evet verilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Çat kapı evlere de giriyoruz. Halkımıza anlatıyoruz” dedi.
Pamukova ve köylerini gezen Recep Yıldırım geç saatlerde Pamukova dan ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2010, 23:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER