banner392

DP İl başkanı Mangıroğlu referandumda Hayır denmeli dedi

Demokrot Parti (DP) İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu, milli bir mutabakat ve uzlaşı olmadan anayasa değişikliğinin doğru olmayacağını söyledi.

DP İl başkanı Mangıroğlu referandumda Hayır denmeli dedi
Mangıroğlu, Pamukova ilçesinde Belediye Başkanı Cevat Keser'i ve Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası'nı ve Esnaf Sanaatkarlar Derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mangıroğlu, referandumda değişikliğe 'evet' denilmesi yönünde yerel yönetimlerin ve parti yöneticilerinin herkes üzerinde baskı uyguladığını öne sürdü. Türkiye'de acilen hukuk reformuna ihtiyaç olduğunu, reformun bütünlük ve uzlaşı halinde yapılması gerektiğini ifade eden Mangıroğlu, şöyle konuştu:

'Eski kanunların çoğu değişmedi. Halen 1914'lerden kalma yasalarımız var. Bu değişiklik bir bütün halinde yapılmalı. Milli bir mutabakat ve uzlaşı olmadan Anayasa Değişikliği doğru olmaz. 82 Anayasası askeri vesayetten kurtaralım derken, şimdi sivil vesayete geçmektedir. Bu ne demektir? Askeri diktatörlükten sivil diktatörlüğe geçiştir. Biz diktatörlüklerin sona erdirilmesini istiyoruz. 1982 Anayasası yamalı bohça gibi. Bu durum, Türk toplumunun hak etmediği bir muameledir. Mevcut anayasamız 16 defa değişti. 85 madde üzerinde değişiklik yapıldı. AKP zamanında da 15 maddede değişiklik yapıldı. Bizim karşı çıktığımız, 2 madde konusundaki değişikliktir. Bu da HSYK ve Anayasa Mahkemesi konularıyla alakalı olan maddelerdir.'
İktidarın değişiklikle Anayasa Mahkemesini pasifize etmek istediğini iddia eden Mangıroğlu,
 
'İktidarın yargıyı ele geçirme niyetinde olduğu iddiaları doğrudur. Devlet 3 ana unsurdan oluşur. Yasama, yürütme ve yargı. Yasama ve yürütme çoğunlukla onların elinde. Yargıyı da ele geçirirlerse sac ayağı dengesini kaybeder. 'Yargının değil, benim yaptığım doğrudur' diyorlar' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, Anayasa paketi değişikliğiyle Menderes'in vasiyeti de yerine gelecek' sözlerini de eleştiren Mangıroğlu,
“Menderes asılalı 50 yıl oldu. Ey Başbakan, sen 6 aydır ağlıyorsun, oysa biz 50 yıldır ağlıyoruz. İhtilallerin mağduru asıl biziz. Partimiz kapatıldı. 30 yıl sonra çıkıp bu hadiselerle milleti neden ayrıştırıyorsun? Neden bölüyorsun' şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2010, 23:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER