banner392

Olağanüstü Kongre Muhtarları ikiye böldü

Altı yıl önce kurulan Pamukova Muhtarlar Derneğinin olağan üstü kongre kararı alıp seçime gitmesi sonucu. Bir önce kendisin de aday olduğunu açıklayan Osman Işık ın adaylıktan çekilip kongereye gelmemesi sonucu tek aday kalan eski başkan Kemaliye köyü muhtarı Recap Garip tek liste ile seçime girdi ve açık oy, açık tasnif yöntemi ile yeniden başkan seçildi.

Olağanüstü Kongre Muhtarları ikiye böldü
Osman Işık ile beraber seçime tepki gösteren 18 muhtar seçimi protosto ettiler.
Osman Işık seçimde hile olduğunu kaymakamlığa yazılı olarak bildirdi. Kaymakamlık ise seçim öncesi derneğe polis gönderdi. Bunun üzerine dernek normal seçimini yaptı.
Divan başkanlığını Pamukova İl Genel Meclisi üyelerinden Hüseyin Şen, üyeliklere ise Mevlüt Ekşi ve Ali Hıra seçildiler. Hendek Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri Cemal Özbek in koordinator olarak takip ettiği Muhterler Derneği seçiminde yeniden seçilen Recep Garip
 Bazı arkadaşlarının seçime gelmeyerek doğru bir iş yapmadıklarını söyledi.
Garip:
“Seçimde oy veren ve benim seçilmemi tercih eden arkadaşmlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Gelecekte muhtarların hakları ile ilgili dernek çatısı altında gerekli mücadelemizi yapacağız” dedi.
Seçim sonunda seçime katılan 43 hazırun listesindeki adaylardan 26 sının oyunu alan Recep Garip dernekte yemek ikramında bulundu.
Seçime tepki gösteren 18 muhtar ise parkta toplanarak birlikte seçime tepki gösterdiler. Arkadaşları adına AA muhabirine açıklama yapan Osman Işık şunları söyledi.
“Muhtarlık seçiminden bir gün önceki 39 olan hazırun listesini 43 e çıkardılar. Tüzük gereği aidatlarını ödememiş olanların üyelikten düşürülmesi gerekirken bunu yapmadılar. Birde daha önce muhtar olan ama seçimde seçilememiş. (Eskiyayla muhtarı Nurettin Doğan, Ağaççılar köyü muhtarı Kadir Çakır, Mekece muhtarı: Mustafa Demir ile Şehvarmaz köyü muhtarı Emin Şahin) in son gecede üye hazırun listesine eklendiğini gördük. Halbuki tüzüğümüzde aidatlarını ödemeyenlerle muhtar olmayanların üye olması yok. Bunu kendilerini seçtirmek için yaptılar. Zaten bu konu ile ilgili suc duyurusunda bulunduk” dedi.
Pamukova da 30 köy ve üç tane de merkez mahalle muhtarı var. Üç tane de il genel meclisi üyesi var. Toplam 33 muhtar ve 3 İl Genel Meclisi üyesi bulunuyor. 
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2010, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
harbi
harbi - 14 yıl Önce

biz sandıktan kacmadık 4 kişinin dışardan girmesiyle secime katılmadık

deli dolu
deli dolu - 14 yıl Önce

Tarafsızlıklarını gösterip boş oy kullanmaları en doğrusu olurdu. İl genel mecli üyeleri yanlış yapmışlar.

harbici
harbici - 14 yıl Önce

Adalet sandıktan çıkar tabii, ama sandığın içi çamur dolu açtınmı her tarafa bulaşır.gizli .........eşkare ......... diye bir laf vardır. son akşam listeye 4 kişi eklenmez senin adaletin buysa yapacak bişey yok. sandık sandık olsun bak o zaman seçim nasıl olurmuştu.

harbici
harbici - 14 yıl Önce

neden pamukovanın seçilmiş güzide muhtarları ikiye bölündü?33 tane faal muhtar var 18 tanesi seçime girmemişse bu işte birterslik var demekki.adı üstünde muhtarlar derneği üyeleride faal muhtarlar.26 kişi katılmış 4 tanesi il genel meclis üyesi,5 tanesi faal olmayan muhtar toplam 9 kişi dernek harici 26-9:15 tane faal muhtar karşı 18 faal muhthtar çoğunluk aranacaksa gelmeyen %60 neden gelmediler?mademki eski muhtarları oy kullandırıyorsun o zaman 16 tane eski muhtar var niye hepsi değilde

zafer
zafer - 14 yıl Önce

sayı protostocu muhtarlar mademkı kendınıze bukadar coook güvenıyorsunuz neden sandıkdankactınız bunu bıze anlatırsanız memnun oluruz ama yok bu işin altından baskabırseyler yürütmeye calısıyorsanızda :D buülkede demakrasiiiiii var adalet sandıkdan cıkar demı sayın muhtarlarım sızlerde oo adaletlı sandıklardan cıkan oylarla secıldınız bunu unutmyınız unutmayınkı ooo ıl encümenleride muhtarlar dernegının bır üyesıdır. secımde hıylevarsa o hıyleyı kendınızde arayın saygılarımla....

SIRADAKİ HABER