banner392

Süleyman Uysal İlk yazısında Pamukova’nın otopark sorununa dikkat çekti.

Pamukova’nın eski belediye başkanlarından, emekli Avukat ve aynı zamanda Pamukova ADD Şube başkanı da olan Süleyman Uysal Pamukova sevdalısı olarak ilçenin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Bugünden sonra pamukovahaber.com internet haber sitesinde köşe yazıları ile sorunları dile getirmeye devam edecek olan Uysal ın ilk yazısı “PAMUKOVA DA TRAFİK”

Süleyman Uysal İlk yazısında Pamukova’nın otopark sorununa dikkat çekti.

İşte Süleyman Uysal’ın ilk yazısı

 

PAMUKOVA’DA TRAFİK

Pamukova sevdalısı olarak, Pamukova’mızın sorunlarını yazmaya devam edeceğim.

Geçenki yazımızda Pamukova’nın temizlik sorunları ile ilgili kısa bir yazı yazmıştım. Temizlik sorununu yazmaya devam edeceğim. Ama bugün trafik sorununa değinelim. Önce Trafik nedir? Onu bir anlayalım. Sonra Pamukova’da trafik düzeni nasıl onu dile getirelim.

Trafik yasada ‘Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerinde ki hal ve hareketleri’  olarak belirtilmiştir. Amacı ise can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve gerekli tedbirleri almak olarak söylenebilir. İlçelerde ise bu görev belediye ve ilçe trafik komisyonuna verilmiştir. Yasanın verdiği yetkilere göre bu işi ilçelerde ilçe belediyesi yapacaktır. Hal böyle olunca acaba Pamukova Belediyesi bu konuda nasıl bir çalışma yapmıştır ve yapmaktadır. Bunu irdelememiz lazımdır. Buna baktığımızda gördüğüm kadarıyla ilçe emniyet müdürlüğü bünyesindeki Trafik ekipleri ilçe dahilinde denetimler yapmaktadır. Araçların ve sürücülerin kontrolleri yanlış park yapmış araçların uyarılması gibi görevler yapılmaktadır. Ama benim esas değinmek istediğim sorun bu değildir. Buna göre ilçemizde trafik düzeni diye bir düzen yoktur.   Herkes kafasına göre takılmaktadır. İstediği yere park etmekte sorumsuz bir şekilde araç kullanmaktadır. Buna neden olarak belediyece düzenlenmiş kurallar yoktur. Veya uygulanmamaktadır. Öncelikle belediyece veya özel kişiler tarafından yapılmış bir OTOPARK YOKTUR. Son senelerde artan araç sayısı nedeniyle mevcut ve az miktardaki otopark yerleri kifayetsiz kalmaktadır. Yeni otopark yerleri de açılmamaktadır. Bunun birinci derecede sorumlusu mevcut belediye yönetimidir.

YAZININ TAMAMIN OKUMAK İÇİN (buraya tıkla) 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 13:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali kağan kayacan
ali kağan kayacan - 11 yıl Önce

geçtiğimiz bayramda istanbuldan pamukovaya geldim arefe günü evlilik yıl dönümümdü ve çıçekçi kapanmasın diye hiç eve uğramadan çiçek almak için çarşıya gittim aracımı çiçekçinin önüne park ettim dörtlülerimi yaktım 5 dk sürmemiştir polis 54 plakalara anons ediyor ceza yazmıyor çiçeği aldım polis dedi ceza yazdım canın sağ olsun dedim millet söyle silsin diyor hiç oralı olmadım polis aracını çek diyor birtanedaha yazarım dedi bende yazarsan yaz dedim benim için sıkıntı yok dedim ama senin yaptığın terbiyesizlik dedim ceza yaza bilirsin dedim şuan çiçeği arabaya koyuyorum zaten gidicem dedim herkesin plakayı anons ettin dedim benim plakayı anons etmeden ceza yazdın dedim canın sağ olsun dedi istersen 2-3 kere daha yazmasını söyledim.benim zoruma giden yabancı bi plaka duba koymuşlar bazı yerlere normal ben 2-3 ayda bir geliyorum neresi nezaman yasaklandı bilmiyorum adam gibi park edicek bi alan yok ve yabancı plaka diye ceza yazıyor ve diğer 54 plakalılara sadece anons geçiyor.

metin
metin - 11 yıl Önce

eski kaymakamlık binasını yıkacaksın. kocaman bir alan oluşuyor orada. orayı 3 kat yapacaksın. en alt kat otopark. bir üstü kapalı pazar yeri. en üstü de şu anki gibi park.

bahçeci
bahçeci - 11 yıl Önce

syn pamukovalı kardeşim mevcut bşknı niçin suçluyorsunki gökten zenbille gelmediki pamukova halkı o larak neyin ne olduğunu hala anlayamadık çümkü bizler slamla kelamla iş yürüttüğümüzü zannediyoruz kafamızı kumdan bir çıkarabilsek herşey hallolacak

pamukovalı
pamukovalı - 11 yıl Önce

değerli büyüğümüz, abimiz olan süleyman bey sizi öncelikle saygı ile selamlar işlerinizde başarılar dilerim. süleyman bey çok güzel konulara yer veriyorsunuz ama bunları yapacak bir belediye başkanımız yok pamukova'da! bunları yapabilecek insan en azından yüksek okul veya ünüversite mezunu olması şart, şart, şart.bir ilkokul mezununun kafası bu kadar basar kara cahil biriyle baş başa kaldık (allah) kurtarsın bizleri pamukova'yı ve köylerini bir park 6 yılda 3 sefer yıkılıp yeniden yapılıyor kimin parasını nereye harcıyorsun yapanlara haram olsun bir başka park yapta o eser kalsın paralarımızda boşuna harcanmasın. bizlere öncelikle pazar yeri lazım pazar yerini halledersek park sorunuda ortadan kalkmış olacak burda rant düşünmiyeceksin allah için yapacaksın bak nasıl halloluyor her şey benim yazacaklarım daha çokta şimdilik bu kadar yazıyorum bu gibi birisi belediye başkanı olursa insanlar daha çok yazar ve şair olurlar kalın sağlıcakla

SIRADAKİ HABER