banner392

“4+4+4” rezaletinden geri adım: 5.5 yaş kalktı

Muhalefetin, uzmanların, kamuoyunun uyarılarına karşın, sırf hafız yetiştiren tarikat kurslarına öğrenci sağlayabilmek için beşe düşürülen okula başlama yaşından geri adım atıldı. Başlama yaşı dolaylı bir biçimde altıya yükseltildi.

“4+4+4” rezaletinden geri adım: 5.5 yaş kalktı
Eğitimin altını üstüne getiren, “4+4+4” kesintili zorunlu eğitim sistemindeki ilk geri adım, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile atıldı. Yasada isteğe bağlı 60 ay (5 yaş), zorunlu 66 ay (5.5) olarak belirlenen okula başlama yaşı, okullarda büyük sorunlara neden oldu. Büyük çocuklarla anaokulunda olması gereken çocukların bir arada eğitim görmesinin yarattığı sıkıntılar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmeliği değiştirmek zorunda kaldı.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; 66’ıncı aydan itibaren okula başlama zorunluluğu velilerin insiyatifine bırakıldı. Veliler, 66, 67, 68 aylık çocuklarını okullara verecekleri dilekçeyle okula göndermeyebilecek. 69, 70 ve 71 aylık çocukların velilerden çocuklarının okula başlamaya hazır olmadığını düşünenler hastanelerde rapor alarak, çocuklarının okula başlamasını bir yıl süreyle erteletebilecek.

Alınan bu kararla birlikte zorunlu okula başlama yaşı 71 aya (6 yaş) kadar yükseltildi. Böylece çocukların yine eskiden olduğu gibi 6-7 yaş arasında okula başlamalarının yolu açıldı.
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 16:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER