banner392

Peygamberimizin Kardeşlik ahlakı ve hukuku üzerine konferans verildi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kültür Salonunda gece düzenlendi. Konferansa katılanlar salona sığmadılar. Daha çok bayanların kalabalıkta olduğu gözlendi. Davetlilere Kur’an-ı Kerimler hediye edildi.

Peygamberimizin Kardeşlik ahlakı ve hukuku üzerine konferans verildi.
Pamukova Müftülüğü tarafından organize edilen “Kardeşlik ve Paylaşma (Özürlü Sahabiler” konulu toplantının konuşmacı olarak S.A.Ü den Prof. Dr. Ali Seyyari’ydi.
Çarşamba günü akşam saat: 20.00 da başlaşan Kutlu Doğum Haftası gecesinde Müftülük tarafından geceye katılanlara Kur’an-ı kerimler ve Peygamberimizin Hadis-i Şerifleri hediye edildi.

Kültür Salonu üst katında yapılan Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinin son gecesinde dinleyici olarak çok sayıda vatandaşın yanında siyası partilerin başkan ve temsilcileri de geceye dinleyici olarak katıldılar. Pamukova Kaymakam’ı Tuncay Dursun, İlçe müftü vekili Hüseyin Duran, Ak Parti İl genel meclisi Hüseyin Şen, İlçe başkanı Gürsel Işık, CHP İlçe başkanı Ece Söyler, MHP İlçe başkanı Kemalletin Yörük, Saadet Parti İlçe başkanı kemal Taş ve parti yöneticileri de geceye katılanlar arasındaydılar.
Saygı Durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gecenin anlam ve önemini anlatan konuşmayı Ota Camii imamı İbrahim Arslan yaptı. Derebaşı Camii İmamı Mehmet Adıgüzel’in Kur’anı Kerim okumasının ardından, Emekli Orhan Camii İmamı Hafız Çolak ilahiler söyledi. Pamukova Müftü Vekili Hüseyin Duran  İnsanlığın kardeşliğin Hz. Muhammed’den (S.A.V.) öğrendiğini söyledi.

Gecenin konuşmacısı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar Peygamberin Sahabiler üzerine yaptığı konuşması ile devam etti.



Prof. Dr. Ali Sever şunları söyledi.
“Ey Pamukovalı hanım kardeşlerim ve beyefendi kardeşlerim! Peygamberimizin bizi özlediği kadar bizde onu özlüyor muyuz? Peygamberimizin bizi sevdiği kadar bizde onu seviyor muyuz? Biz birbirimizle kardeşiz. İster akraba olalım, ister olmayalım. Sevgili peygamberimiz cennete girmenin yolunun insanları sevmekten geçtiğini söyler. Hasetlik, kıskançlık, düşmanlık beslemeyeceksiniz. Seveceksiniz, sadece seveceksiniz. Seviyor gibi görünmeyeceksiniz. İki yüzlülük göstermeyeceksiniz” dedi.

Prof. Dr. Ali Seyyar konferansında daha çok yardıma muhtaç olan insanlara yardımcı olunmasının gereğini, hasta ve sakatlara karşı daha çok sevgi gösterilmesi ve yardımcı olunması gereği üzerinde de durdu.

Engelli Sahabilerle Kardeşlik ve Paylaşım“ konulu
konferansının ardından programa katılan konuşmacılara plaket ve hediyelerin verilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2012, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
selahattin Çırak
selahattin Çırak - 12 yıl Önce

RESİMDE GÖRDÜKLERİM BENİ YANILTMADI ASLINDA PAMUKOVAYA
HAYDAR BAŞ I ÇAĞIRIP Hz ÖMER VE Hz EBUBEKİRİN YAPTIKLARINI ANLATACAK BABAYİĞİT LAĞZIM.BELKİ BİRAZ KADINLARIMIZ DÜŞÜNÜRLER

SIRADAKİ HABER