banner392

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 92. Yılı, Çocuklara Armağan edilmesinden sonra her sene Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmakta. Çocuk Bayramı Bu yıl Pamukova’da 75. Yıl İlk Öğretim Okulu bahçesinde törenlerle kutlandı.

 

Törenler sabah saat 9.00 da Atatürk anıtına çelenklerin konmasından sonra 75 Yıl İlk Öğretim Okulu bahçesinde devam etti.

 

 

 

Törene Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Cevat Keser, Garnizon Komutan Vekili , Pamukova Cumhuriyet Savcısı Şükrü Durmuş, AK Parti İlçe Başkanı Gürsel Işık, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Şen, CHP İlçe Başkanı Ece Söyler, MHP İlçe Başkanı Kemalettin Yörük, İlçede bulunan diğer siyasi Parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kurum amirleri, Okul müdürleri ve kalabalık vatandaş toplulukları katıldılar.

 

 

 

Okulu bahçesinde yapılan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ceylan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyen Ceylan konuşmasına şöyle devam etti.

 

 

 

“Mustafa Kemal Atatürk ilk meclisin açıldığı 1923 gününü milletimize, aynı zamanda çocuk bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. 89 yıl önce kurulan Genç Cumhuriyetimiz geçen süre içersinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla da yerleşmiş ve Türk Milleti Atatürk ilke ve inkılaplarını Cumhuriyetimizin temel niteliklerini özümsemiştir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik iç ve dış her tür kararların, sadece Türk Milletine ait olduğu, başkaca hiç bur ülkenin ve yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümranlık hakkı olmayacağı ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelebilecek, teslimiyetçi siyasal anlayışlara kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade eder. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çevresinden bağımsız bir ülke olarak tüm amacımız akıl ve bilim önderliğinden, çağdaş uygarlık düzeyene ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih kültürel birikimin yarattığı tek milletin bütün sorunlarına çözüm bulacak tek güç ve yetenektedir. Her kuşak kendinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluğundadır. Bu ülkemizi ve yarının büyükleri olan çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş inanç ve temennisi ile tüm Milletimizin ve çocuklarımızın bayramını kutluyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün konuşmasından sonra okulların hazırladıkları gösteriler sunuldu. Ana Okulu öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli gösteriler seyredenler tarafından büyük alkış aldı. Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları mehter takimi gösterisi en çok ilgi çeken gösteriler arasındaydı.

Bazı okulların rengarenk giysiler içindeki öğrencileri de kıyafetleri ve gösterileri veliler tarafından fotoğraflandı.

Öğretmen Mustafa Dikmen tarafından yetiştirilen 75. Yıl İlk Öğretim Okulu ve Fatmahanım İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları Halk Oyunları ve öğrencilerin giyimleri en çok dikkat çeken gösterilerdendi.

Pamukova belediyesi tarafından Adapazarı’ndan getirilen palyaçolar ise çocukları eğlendirip onlara yakın ilgi gösterip ellerindeki çikolataları dağıttılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası boyunca öğrenciler tarafından yazılan şiirler, makaleler ve resim çalışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.  

Bu sene ilk defa 75. Yıl İlk Öğretim Okulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri okulların resmigeçit töreni ile sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 21:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER