banner392

Pamukova’da kış ve bahar bir ada yaşanıyor.

Kış mevsiminden bahara geçen günleri yaşadığımız mart ayının son günlerinde Pamukova’da iki mevsim bir arada yaşanmaya başlandı.

Pamukova’da kış ve bahar bir ada yaşanıyor.

Bugün Pamukova merkezinde hava sıcaklağının arttığı gözlenirken Cumhuriyet Mahallesinde erken badem ağacının çiçek açtığı görüldü. Pamukova yükseklerinde kalan köylerde ise kış mevsimi havasının yaşadığını gördük. Pamukova’nın rakım olarak yükseklerinde kalan Mahallelerde ise kar ve karla bereber sisli bir hava etkisini gösterdi. Kemaliye, Hüseyinli, Çilekli, Mesruriye, Bakacak, gibi köylerde yer yer yer kar görülürken, En yüksek mahalle olan Eskiyayla mahallesinde ise orman kısmında kar kalınlığının 20 cm lerde olduğu ve sisli havanın hakim olduğu bölümlerde ise meyve ağaçları gibi açağlarına kristal benzeri buz tuttular.

İKİ BEYAZ GÖRÜNTÜ.

Pamukova’yı farklı yapan özelliklerden biride bu olmalı. İlçe merkezinin rakımının düşük olması nedeniyle kışların bile ılık ve az karlı şekilde geçirdiği bilinir.

Pamukova iklim olarakta yarı Karasal iklimle Marmara bölgesinde kalan bir kısmında ise Karadeniz iklimininde özelliklerinin taşıması bitki ve yeşil örtününde ona göre şekillendiği de bilinir. Bu günlerde mevsim geçişlerinde tamda bu oluşumu anlatan kış ve bahar havasının bir arada yaşadığı günü bir örnek gün olarak yaşdığımız Mart ayının 3. Gününde Bahar mevsiminin işareti olan badem ağaçlarının çiçek açtığı bayaz ile, soğuk olan yükseklerde de buz tutan ağaçlar üzerinden görülen kristal görüntülü buz beyazının buluştuğu bir gün yaşadık.

İŞTE BAHARIN KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADIĞI BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEKLERİ VE BUZ TUTMUŞ AĞAÇLARDAKİ BEYAZLAR.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER