banner392

Onarıma götürülen Atatürk Heykeli yerine yenisi alındı

Bir hafta önce Pamukova Garnizon komutanlığı tarafından onarım için alınan kutlama alanındaki Atatürk heykeli yenilendi. Heykelin onarım için alındığı söylenmişti. Ancak Belediye başkanı Cevat Keser devreye girdi. Keser Perşembe günü İstanbul Maltepe ye gitti. Heykelcilik konusunda tanınan İnci Heykelcilikle görüştükten sonra “Pamukova ya yeni bir heykel yakışır” dedi ve Atatürk un eğitime önem veridİğini gösterir sağ koltuğunda kitap olan fiberglastan yapılmış 2.70 cm boyundaki Atatürk Heykelini aldı.

Onarıma götürülen Atatürk Heykeli yerine yenisi alındı

Bugünde heykelin yerine dikilmesi sırasında çalışanların başında durdan Keser “Eğitime herkes önem vermeli. Bizde Atatürk ün sol koltuğuna almış olduğu kitap la onu anlattığını göstermek için bu heykeli seçtik” dedi.
Heykelin alana belediya arabası ile getirildiği sırada alana gelen Garnizon komutanı Yüzbaşı Erkan Arıcı başkana teşekür etti. Ancak Arıcı alanda uzun süre kalmadı. Geçtiğimiz hafta eski büstün yerinden alınırken başının duvara çarpması sonucu meydana gelen kırılma görüntülerinin basına çıkmasından rahatsız olduğundan alanda fazla görünmek istemediğine yorumlandı.
YENİ HEYKEL FBERGLAS’DAN


Yeni heykel, merhum Heykeltraş Mehmet İncinin oğlu, Heykeltraş Necati İnci tarafından yapıldı. Elyaf ve polyester karışımı olan Fiberglas heykel, 2 metre 70 cm yükseklikte. Heykeli yerine belediye çalışanları yerleştirdiler.


Heykelin yerine konmasında hazır bulunan Necati İnci Belediye Başkanı Cevat Keser bey in talebi üzerine Atatürk Heykelini yaptıklarını söyledi. “İstanbul Maltepe de  tamamen kendi tarzımızda yaptığımız heykellerimiz arasında en çok beğenilen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk in heykelleri oluyor. Bizde Büyük önderimizin eserlerini anıtlaştırırken zevkle çalışıyoruz. Yıllar önce Pamukova da ki büstü de biz yapmıştık. Ancak o büst fberglas değildi. O tür heykeller zamanla deforme olabiliyor. Ancak bu yeni heykelimiz en az 50 sene dayanıklıdır” dedi.

Büstün yerine yerleştirilmesinden sonra. Çalışmaları yakından izleyen Belediye Başkanı Cevat keser ve belediye personeli birlikte heykelin önünde fotoğraf çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2010, 00:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER