banner392

Elmacı yeni iş yerinde iftar verdi.

Pamukova da Elmacı olarak tanınan, çevre il ve ilçelerinde üretilen meyve ve sebzeleri alarak yurdun değişik bölgelerinde pazarlayan İsa Elmacı Karapınar köyünde yapmış olduğu Soğuk Hava Deposunda iftar yemeği verdi. İftara Pamukova da ve köyler de sebze, meyve üreticileri ile bölgede iş yapan müstahsiller katıldılar.

Elmacı yeni iş yerinde iftar verdi.

Davetlileri Soğuk Hava Deposu önünde karşılayan Elmacı misafirlerine tek tek “hoş geldiniz.” dedi ellerini sıkıp hal hatır sordu.

Pamukova üreticisinin eksiklerinden olan soğuk Hava Depoculuğuna bir yenisini eklemiş olan Elmacı’nın yapmış olduğu tesisleri de iftar da gören davetliler Karapınar  Soğuk Hava Deposunun hizmete girmesinden dolayı Isa Elmacı’yı kutladılar.

İftar’dan sonra yeni yapılmış 3 bin tonluk Soğuk Hava Deposuna armut, üzüm gibi çok miktarda meyve ve sebzenin depolanmış olduğunu gördük.

PAMUKOVA ÇİFTÇİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM.

Pamukova çiftçisi için önemli bir yatırım olan Soğuk Hava Deposu nu iftar haberimiz ile birlikte olsa da siz okuyucularımıza tanıtmak istedik ve işte tesisleri kuran Isa Elmacı’dan aldığımız kısa bilgiler şöyle.

Karapınar köyü ile Üçevler köyü arasında 8000 m2 alanda kurulmuş ve şimdilik 3000 m2 kapalı alanı olan tesisin ileriki günlerde 6000 m2 ye çıkacağını öğreniyoruz.


Ayrıca tesislere ek bina olarak ambalajlama tesislerinin de yapılacağını söyleyen Isa Elmacı şunları söylüyor.

“Soğuk Hava Depomuz şu anda 3 bin tonluk, ama, 6 bin tonluk kapasiteli atmosfer kontrollü depo. Bu kapasitede bir depo ova da ilk defa burada yapıldı. İleride paketleme tesisleri kuracağız. Burayı 10 bin tona tamamlayacağız. Şu an depomuzda elmamız var, armudumuz var, üzümümüz var, Armut depolamaya devam ediyoruz. Depomuz büyüdükçe çiftçimizin ürününü de kira karşılığı depolayacağız. 22-23 senedir Pamukova’dayım. Bu ovada bir tesisimiz olsun, daha kaliteli meyve yapalım, meyvemiz çürümesin diye düşündük. Meyvemiz artık daha uzun ömürlü olacak çürümeyecek, daha sağlıklı olacak. İşimiz daha iyi olacak. Meyveler daha sağlıklı olacak.”dedi. 
İFTARA KATALABALIK BİR TOPLULUK KATILDI.




Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 11:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
NURETTİN DOĞAN
NURETTİN DOĞAN - 11 yıl Önce

en iyi dileklerinle hayirli uğurlu olmasini dilerim. böyle modern bir tesise pamukovanin çok büyük ihtiyaci vardi. kendisine teşekkür eder, tekrar hem keenddisine hem memleketimize hayirli olmasini dilerim.

mehmet kuzlu
mehmet kuzlu - 11 yıl Önce





allah kabul etsin




hava dediver
hava dediver - 11 yıl Önce

reklamın da baya güzelolmuş elmecı isa

nadiye gökenç
nadiye gökenç - 11 yıl Önce

allah kabul etsin elmacıya yakışır

SIRADAKİ HABER