banner392

Taş Ocağında patlatma facia getirdi.

Geyve Akıncılar köyü mevkiinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait taş ocağında dinamitle gerçekleştirilen patlatmanın ardından ateşçi İsmail Fethi Tandoğan göçük altında kaldı.

Taş Ocağında patlatma facia getirdi.
 Sakarya'nın Geyve ilçesi Akıncılar köyü mevkiinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait taş ocağında dinamitle gerçekleştirilen patlatmanın ardından meydana gelen göçükte, bir işçi yaralanırken bir işçi kayaların altında kayboldu. Patlamayı Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Tan saniye saniye kaydederken yaşadığı korku ve panik de kameralara yansıdı
Bugün bu gün saat 15.00 sıralarında Serpaş adlı firmanın işlettiği taş ocağında Sakarya Emniyet Müdürlüğünden alınan izinle patlama gerçekleştirildi. Ancak patlamanın şiddetiyle kayalar büyük bir gürültüyle iş makinelerinin üzerine devrildi. Ocakta çalışan işçilerden Ramazan Özuçar yaralı olarak kurtarılırken, ateşçi İsmail Fethi Tandoğan ise kayaların altında kayboldu.
Patlamada yaralanan işçi 112 ambulansı ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgeye itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Patlamanın olduğu sahaya şantiye çalışanları gazetecilerin girmelerine engel olurken patlamayı Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Tan, kamerasıyla görüntüledi. Bomba uzmanı ve emekli polis olan Kamuran Tan kamera kayıtlarında patlama sonrasında yaşadığı dehşeti ve paniği anlatırken patlamayla birlikte yaşanan göçük ve çevreye yayılan toz ve dumanlar görülüyor. Patlamayı kaydeden Kamuran Tan taş ocağın da 2,5 tona yakın patlayıcı patlatıldığını söyledi.
Patlamanın ardından Akıncılar köylüleri yüksek tepeye çıkarak gördüklerini şöyle anlattılar “Patlamayla birlikte bir anda toz bulutu geldi. Tepenin üzerine çıktığımızda ocağın altında insanlar kaldığını anladık. Çığlık sesleri geliyordu. Sonradan öğrendikki ocağın altında bir kişi kalmış, bir kişide yaralı olarak kurtarılmış” dediler.


Patlama sonrasında kaybolan ateşçi İsmail Fethi Tandoğan'ın bulunabilmesi için bölgeye gelen kurtarma ekipleri ve köpekle aramalarını sürdürüyorlar. 

İŞTE KAMURAN TAN VE BURAK YAŞARIN CEKTİKLERİ PATLAMA ANI GÖRÜNTÜLER
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 21:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER