banner392

Rumeli Balkan Türklerinden Bülent Arınç’a tepki büyüyor.

Bayramı kutlamalarında Bursa Rumeli Türkleri Derneğini ziyaret eden Bülent Arınç Fahriye Güney adlı sanatçı ya “Vardar Ovası” türküsünü söyleme onunun içinde rakı sözü geçiyor demesi Balkan Türklerinin tepkisine neden oldu.

Rumeli Balkan Türklerinden Bülent Arınç’a tepki büyüyor.

Rubasam (Rumeli Balkan Türkleri Strateji Araştırma merkezi) yönetim kurulu üyesi ve Pamukovahaber.com sitesi köşe yazarı,  Av. Özcan Pehlivanoğlu yaptığı yazılı açıklamada hem Bulent Arınç a, hem de dernekte Arınç’ın sözlerine ses çıkarmayan yöneticilere karşı oldu.

 

İŞTE ÖZCAN PEHLİVANOĞLU’NUN TEPKİSİ:

 

VARDAR OVASI BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZDİR...

Değerli arkadaşlarım, Ramazan Bayramı münasebeti ile Başbakan Yardımcısı B. Arınç Bursa'da adını vermek istemediğim  Balkan Türkleri tarafından kurulmuş bir derneği ziyaret etmiştir.

Orada benimde yakından tanıdığım sanatçı kardeşimiz Fahriye Güney ve Vardar Ovası türkümüz B. Arınç'ın hiç te hoş olmayan bir davranışına muhatap kalmıştır.

Bu Bülent Arınç'ın Balkan Türklerine karşı ilk davranışı değildir. Ancak beni yaralayan, Bülent Arınç'ın sözlerine karşı orada bulunan ve Bulgaristan Türklüğünü temsil iddiasında bulunan arkadaşların televizyon ekranlarına yansıyan kahkahaları ile Fahriye Güney'in tutumudur.

Hemşerilerimin bu tutumu beni kalben yaralamış ve üzüntüye sevk etmiştir...

Balkan Türklerine ve özellikle Bulgaristan Türklerine  bir sözüm olacak. Daha dün Bulgaristan Seçimlerinde Bulgaristan Türklerini bölmeye çalışan bu AKP değil miydi? Unuttunuz mu? Arkadaşlar bayram ziyaretinde Arınç'a bunu da sordular mı? Beyler, hatırlatmak isterim ki; korkunun ecele faydası olmadığı gibi yalakalığın da gelecekte başımıza gelecek olanlara bir faydası yok...

Ancak şu iyi bilinmelidir ki Balkan Türkleri uğradıkları bu davranış karşısında susan, kahkaha atan ve “evet efendicim” diye dalkavukluk  türü şeyler  yapanlardan ibaret değildir.

Bilmenizi isterim ki; Balkanlarda adeta Türklüğü yaşatan bir türkü olan ve Türk Milletinin ölümsüz lideri Atatürk'ün de çok sevdiği ve katıldığı toplantılarda sık sık çalınmasını istediği "Vardar Ovası" adlı Balkan türküsünü, en yakın zamanda yurdumun dört bir yanında ve herkesin duyabileceği bir şekilde çalınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz…

Allah Türk Milletine her sahada muzafferiyet nasip eylesin ve bizleri mahçup etmesin...

 

Türk Milleti ebediyen var olsun.

Bir Balkan Türkü…

 

Av.Özcan Pehlivanoğlu

MHP MYK Üyesi 
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2013, 23:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER