banner392

Hızlı Tren buradan geçecek

Ankara-İstanbul arasında çalışacak hızlı tren alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bahçeler ise kan ağlıyor. Alt yapı çalışmalarının devam ettiği Gökgöz köyü altında sebze bahçeleri medeniyetten nasibini almış görülüyor. Kabak tarlaları sulandırılmış beton içinde.

Hızlı Tren buradan geçecek
Gökgöz köyü altında Karakovalar mevikinde İhsan Yavuz ‘a ait tarlanın bir kısmı kamulaştırılmış. Kamulaştırılma alanı dışına taşan yüklenici firmanın çalışma alanı, iş makinaları, alt yapıyı sağlamlaştırmak için döktüğü sulandırılmış beton alan dışana taşarak ekim alanlarını da beton a çevirmiş durumda.
Kendi alanında bir daha ot bile bitmeyeceğini söyleyen tarla sahibi firmayı mahkemeye vermiş.
İhsan Yavuz. Kendi tarlalarının kamulaştırması dışında yerlerinde artık tarım yapılamayacağını iddia ediyor. Gerekenin yapılmasını istiyor.
Yapımcı firma yetkilileri ise Mekece ile Alifutpaşa arasında sebze alanları olduğu için istemeden zarar verebildiklerini söylüyorlar. Yer yer yaptıkları zararı ödediklerini söyleyen yetkililer.
“Elimizden gelen titizliği gösteriyoruz” diyorlar.
Hızlı tren geçiş güzergahının bazı yerlerinden kamulaştırma nın tam yapılmadığından yakınan yüklenici firma yetkilileri sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar.
Hızlı tren alt yapım işlerini  CİO Konsersiyum (Cengiz İnşaat, İçtaş İnşaat, Belen İnşaat) yapıyor.
Üç aşamalı yapılan alt yapı çalışmalarının ilk etabı olan 1- Jet işi (zeminin sağlamlaştırılması) 2- Dolgu işi (zeminin aynı düzeye getirilmesi kot düzeni için dolgu işleri. 3- Mekanik işler. (Rayların döşenmesi vs) işlerin uzun süreceği; ancak ilk iş olan Jet işi’nin 15 ile 20 gün içinde bitirileceği söyleniyor.
 
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2010, 23:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER