banner392

“Türkçem Eyvah” adlı oyun ilgiyle izlendi

Pamukova Anadolu Lisesi öğrencilerinin 75. Yıl İlk Öğretim Okulu salonunda oynadıkları ““Türkçem Eyvah” adlı oyuna Pamukovalılar ilgi gösterdiler. Türkçe nin kötü kullanılması örnekleri ile anlatılan oyunu 22 öğrenci oynadı.

“Türkçem Eyvah” adlı oyun ilgiyle izlendi
Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İlkay Bilaloğlu tarafından hazırlanan oyun öncesi gelen konukları kapıda karşılayan görevli öğrenciler konuklara kolanya ila karyıladılar ve onlara çikolata ikram ettiler.
 
Sene sonu etkinliğı olarak sunalan ““Türkçem Eyvah” oyununu izlemek için gelen Melek Gürevin, İrfan Metin ise en çok ilgi gören konuklar arasındaydılar.
 
Pamukova İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta, Belediye başkan yardımcısı Osman Yılmaz, Askerlik Şübe başkanı Üsteğmen Mustafa Sarıkaya oyunu izlemek için gelen izleyiziler arasındaydılar.
 
Okul Müdürü Fatma Ergen öğrencilerin başarılı bir şekilde sundukları oyun için iyi çalıştıklarını söyledi. Oyun un hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat ve Türkçe öğretmeni İlkay Bilaloğlu na teşekkür etti.
 
Öğrenci velileri ise oyunu beğendiklerini, Türkçenin iyi kullanılması gerektiğini, son yıllarda dilimize giren yabancı sözcük ve yabancı işyeri isimlerinin Dilimizi olumsuz şekilde etkilediğini söylediler.
 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2011, 01:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
selman
selman - 13 yıl Önce

Pamukovamızda böyle etkinliklerin yapılması güzel.... fakat bunların devamı gelmeli... buradan emeği geçen bütün öğretmenlerimi ve öğrencilerini kutluyorum tebrikler başarılarınızın devamını dilerim. syg.

SIRADAKİ HABER