banner392

Pamukova Yatılı Öğretmen Lisesine kurucu müdür atandı

Seçim öncesi AKP Milletvekili adayı Şaban Dişli tarafından Pamukova da Öğretmen Lisesi açılması konusunda yaptığı açıklamadan sonra Bakan tarafından da onayı gelen Pamukova Öğretmen lisesine Anadolu lisesinde coğrafya öğretmeni olan, görevlendirme ile İmam Hatip Lisesinde müdür yardımcı olarak çalışan Murat Öz kurucu müdür olarak atandı.

Pamukova Yatılı Öğretmen Lisesine kurucu müdür atandı
Murat Öz okulun açılana kadar gerekli olan hizmetlerinin alımında görev yapacak, Okula sıra, masa, sandalye alım işlerinde yetkilendirilmiş oluyor.
 
Pamukova da açılması düşünülen okul için daha önce Bakanlık tan gelen bir müfettiş Belediye ye ait eski kaymakamlık binasını incelemiş, binanın okul için olur raporu düzenlemişti. Deprem nedeni ile hasar gören belediyenin 4 katlı binası kaymakamlığın yeni yerine taşınmasından sonra boşaltılmıştı. Aynı binanın Yüksek Okul a verilmesi konusunda belediye meclis üyeleri kararı ile Sakarya Üniversitesine verilmesi konusunda karar verildiği halde binanın yüksek okula uygun olmadığı gerekçesi ile yüksek okul binadan vazgeçmişti.
 
Şimdi ise Pamukova Anadolu Lisesi için milli eğitim tarafından istenen binayı Belediye başkanı okulun açılması konusunda yardımcı olmak için milli eğitime verdiğini söylerken, belediye parkı karşısında tam çarşının ortasındaki binanın sadece kendisinin verildiğini söyleyen
Belediye başkanı Cevat Keser.
“Biz Pamukova belediyesi olarak Pamukova’ya hizmet gelmesi için binanın okul olması konusunda izin verdik. Binanın hasarlı olup olmadığı bizim işimiz değil. Onu Milli Eğitim yetkilileri inceleyip karar verecekler” dedi
Keser:
Ayrıca sadece binayı verdik. “Biz belediye parkını yeniden restore edeceğimiz için bahçe vermedik” diyor.
 
Seçim öncesi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu nun onay verdiği Pamukova Öğretmen Lisesinde 400 öğrenci okuyacağı Pamukova ya ekenomik olarak katkı sağlayacağı söylenmişti.
Bunun üzerine Belediye binasına Pamukova Öğretmen Lisesi Pansiyonutabelası asıldı.
Eylül 2011 de hizmete girecek olan öğretmen Lisesinin gündüzlü olacağı ilk yıl için iki sınıf açılması düşünüldüğü milli eğitim yetkilileri tarafından söylenirken, Pansiyon olmayacağı belirtiliyor. İlk yıl iki sınıfta 60 kadar öğrenci olacağı da kesin bir dille açıklanıyor.
 
DAHA YENİ BİNA YERİ BELLİ DEĞİL.
Pamukova da Açılması kararı bakanlıkça verilen Anadolu Öğretmen Lisesi için yeni yer araştırıldığı. Yeni yerin nereye olacağı konusu daha açıklık kazanmış değil. Konuşlan yerler arasında Ana Kucağı yanında bulunan milli eğitim yerinin yetersiz olduğu, Cumhuriyet Mahallesi ise Eskiyayla mahallesi arasında mezarlıklar yanında hazineye ait bir arazinin üzerinde durulduğu söyleniyor.
Pamukova ya daha önce de bu şekilde gelen Pamukova Anadolu Lisesi açıldığı halde geçici binada hizmet veriyor. Bir taraftanda iki sene önce açılmış Anadolu Lisesi için yeni yer aranıyor. Hadi hayırlısı okullar geliyor ama yer yok. Bundan sonra Pamukova kalkınması okullara kaldı gibi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2011, 03:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
yunus demirci
yunus demirci - 13 yıl Önce

Pamukovada gerçekten böyle bir okula ihtiyaç var dı.Ancak bina sorunu var.Halk eğitm binası veya öğretmen evi ne güne duruyor sayın milli egitim müdürü.bahçesi ile binası ile AÖL si için ideal bir yer.sayın Muhsin AKIN beyin bunu çözeceğine ben inanıyorum.Belediye binası kesinlikle olmaz yazıktır orda okuyacak gençlere.

İNTİFADA
İNTİFADA - 13 yıl Önce

ADAMCAĞIZLAR NE ÇOK ÇALIŞIYORLAR PAMUKOVAYI ŞAHA KALDIRDILAR PAMUKOVADA İŞSİZ VE AÇ İNSAN BIRAKMADILAR İLÇENİN HERYERİNE FABRİKALAR KURDULAR ESNAFI ÇİFTÇİYİ KALKINDIRDILAR BUNLAR HERİŞİ HALLETMİŞLER ÖNÜMÜZDEKİ DÖRT YILDA YAPACAK İŞLERİ YOK BUNLAR AYLAK DURACAKLAR ADAMCAZLARA YAPACAK SATACAK BİRŞEYLER BULMAK LAZIM.

Sancar
Sancar - 13 yıl Önce

Pamukovaya hayırlı olsun diyeceğim ama biraz zor gibi.... İlçe milli eğitim Pamukova lisesini kapatmayı düşünüyor, orası bina olarak da kadro olarak da öğretmen lisesine en uygun yer, Çarşının göbeğinde bahçesi olmayan okul mu olur, akıl var mantık var... Pamukova lisesini öğretmen lisesi yapın, o binayı da pansiyon.....

SIRADAKİ HABER