banner392

Key de işler yine karıştı.

KEY'de işler yine karıştı! Konut Edindirme Yardımı hesaplarının tasfiyesine ilişkin son listede, TC kimlik ve sicil numaralarındaki eksikler nedeniyle 500 bin kişiye ödeme yapılamadı..

Key de işler yine karıştı.
Konu, sendikaların da gündeminde.. HAK-SEN genel Başkanı Ayhan Çivi, yeni bir hukuki düzenleme yapılması konusunda ısrarlı..
Konut Edindirme Yardımı kapsamında 1986 yılında çıkarılan kanunla başlatılan ve daha sonra yılan hikayesine dönüşen KEY hesaplarının tasfiyesinde yine sorun yaşanıyor..

Bugüne kadar yayınlanan listeler doğrultusunda 7 milyon 762 bin 802 hak sahibine toplam 3 milyar 447 milyon 744 bin 512.31 lira ödeme yapıldı.

Hazırlanan son liste ise, Haziran ayı başında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na gönderildi. Ancak, bu son listede yaklaşık 500 bin hak sahibinde sorun çıktı. Peki, bu aksaklığın suçlusu kim?

HAK-SEN Genel Başkanı Ayhan Çivi'ye göre, listeler hazırlanırken gerekli bildirimi yapmayan kamu kurumları oldu.. Sorunların giderilebilmesi için ise, tek yol var..

KEY ödemeleri için tanınan yasal süre 5 yıl.. Yani, 2013 yılına kadar hak kazanan tüm çalışanların KEY ödemelerini alması gerekiyor. Aksi taktirde..

KEY mağdurları, sorunların çözülebilmesi için şimdi yeni bir düzenlemeyi beklemek zorunda.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2011, 20:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER