banner392

Kullanabildiği tek parmağıyla kitap yazdı

Vücudunun yüzde 98’ini kullanamayan yatağa bağımlı engelli yazar Rukiye Türeyen, kullana bildiği tek parmağıyla 128 sayfalık kitap yazdı. Rukiye’yi ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kitabın hikayesini dinledi.

Kullanabildiği tek parmağıyla kitap yazdı

Karapürçek’te yaşayan ve sadece işaret parmağını kullanabilen Rukiye Türeyen (38) kitap yazarak yaşama azminin en güzel örneklerinden birini sergiledi. Türeyen’in hikayesi gönüllerde yer ederken, “Kanadı Kırık Melek’in Kanadına Takılanlar” isimli ilk kitabının ardından ikinci kitap için hazırlıklar başladı. Üç aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle felç kalarak vücudunun yüzde 98’ini kullanamayan Yazar Rukiye Türeyen’in azmi Sağlık Bakanlığı tarafından da takdirle karşılandı.

Türeyen ailesini ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, 128 sayfalık kitabın hikayesini dinledi. Okula hiç gidemeyen ancak kendi azmiyle okumayı öğrenen Rukiye Türeyen, 5 çocuk büyüten annesine duyduğu minneti karşılığı olarak gördüğü kitabının geliriyle annesine bir ev almak istediğini dile getirdi. Ziyarette konuşan Doç. Dr. Aziz Öğütlü “Azmiyle hem engelli bireylerimize, hem de bizlere büyük bir ders veren, örnek olan Rukiye’nin her zaman yanındayız.” dedi. Sağlık hizmetleri ve birçok noktada verilen hizmetlerden memnuniyetlerini dile getiren Türeyen Ailesi, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 22:30

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER