banner392

Pamukova Ayvası Dona karşı Sigorta kapsamına alındı

Pamukova’nın Ayvası sonunda Tarsim Sigortası kapsamına girdi. Pamukova da yapılan Ayva festivalleri, Ayva reçeli yarışmaları sonunda yıllardır Ayvayı dona karşı sigorta etmeyen devlet şimdi Pamukova Ayvasını dona karşı sigorta kapsamına aldı.

Pamukova Ayvası Dona karşı Sigorta kapsamına alındı

Haberi sevinçle karşılayan Pamukova Ziraat Odası başkanı Yaşar Ulukaya’nın ilk demeci  “olumlu bir karar. Çiftçimiz yıllardır yetiştirdiği Ayvasını bir türlu don olayına karşı sigorta yaptıramıyordu. Pamukova Ayva üreticimizin endişesi olan don olayı artık sigorta kapsamına girmiş Ayva artık üreticinin korkmadan yetiştireceği ürün olmuştur” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ulukaya Ekim ayında katıldığı Ankarada ki bir toplantıda Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli yi ziyet ettiklerini. Bakan ziyaretlerinden de Pamukova Ayvasının Tarsim sigortası kapsamına alınması için isar ettiklerini söylelen Ulukaya “ Ankara da TOZOB Otelde Tarım bakanımız sayın Bekir Pakdemirlinin de katıldığı toplantıda ayva çicek döneminde tarsim sigortası don kapsamına alınmas konusundaı israrlarımızısürdürdük. Bu israrımız da etkili olduki Devlet Pamukova Ayvasını dona karşi sigorta kapsamına aldı. Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye Pamukova Çiftçisi adına sükranlarımızı sunuyorum” dedi

Pamukova İlçe Tarım Müdüru ve çalışanlarında büyük destek ve katkıları olan Ayvanın Anavatanı Pamukova ya gelmesinden sonra yıllardır don olayına karşı bir türlü sigorta yapılmayan Ayva sonunda Tarsim Sigortası kapsamına girdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 18:34

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER