banner392

Kim takar Işıkara yı

Sakarya da konuşan Prof. Dr. Ahmet Işıkara: “Toplum Liderleri Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında ki toplantıda “Geyve kırığında 300 yıldır deprem olmuyor. Burada er ya da geç deprem olacak.” dedi

Kim takar Işıkara yı
Türk Kızılay’ı, Dinayet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 2015 yılına kadar Türkiye’nin 81 ilinde yayılması planlanan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında Sakarya'da proje paydaşı kuruluşların temsilcilerine seslenen Türk Kızılayı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Afet Zararlarını Azaltma Programı" çerçevesinde bilgi verdi.
 
 
Ancak Deprem konusunda Pamukova da Eski Belediye başkanı tarafından belediye adına ihalesi alınarak yapılan (Elbirlik İlk Öğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fatmahanım İlköğretim Okulu) okullar Sakarya Bayındırlık Müdürlüğü tarafından eksik diye teslim alınmadığı halde, Milli Eğitim müfettişlerinin incelemelerinde ise eksik diye teslim alınmadığı halde. Hala bu okullar defalarca yazdığımız halde hiçbir değişikliğe uğramadı.
 
Hatta Belediye binası olarak bilinen bir zamanlar kaymakamlık ve resmi kurumlara da hizmet vermiş bina için de Sakarya valiliğinin deprem incelemesi yapılması istemi dahi yerine getirilmemişken,
 
Toplantıya katılan Milli Eğitim Yetkililerinin Pamukova da ki bu teslimatları yapılmamış binaları hiç gündeme getirmeden Işıkarayı dinlemelerini hayretle karşılıyoruz.
 
Pamukova da öğrenim gören çok sayıda öğrencinin bu binalarda eğitim yaptığı düşünüldüğünde şaşırıyoruz ve duyarsızlığı kınıyoruz.
 
Çünkü Pamukova da gerek kendi yakınlarımızın çocukları, gerekse hepimizin çocukları açısından endişemizi bir kere daha dile getirmek istiyoruz.
 
Yıllardır. Pamukovahaber de yazıp yetkilileri uyarmaya çalıştığımız, yerel ve ulusal basında da gündeme getirildiğini bir kere daha hatırlatmak için yeniden yazıyoruz. Yetkililerden bu okulların son durumları hakkında açıklama ve bilgi bekliyoruz.
 
Aksi takdirde Pamukova da olabilecek bir deprem sonrası meydana gelebilecek felaketlerin sorumlularının şimdiden bilinmesini istiyoruz.
 
Mehmet Yavuz
Pamukovahaber.com
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2012, 23:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER