banner392

Kanserder Başkanı Nihal Akar destek arayışlarını sürdürüyor.

Kanserder Yönetim Kurulu Üyeleri ve “Umut Damlaları Gençlik Grubu Temsilcileri” dernek başkanı Nihal Akar ile birlikte, başkanlığa tekrar seçilen AKP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kanserder Başkanı Nihal Akar destek arayışlarını sürdürüyor.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Atabek, Kanserder'in çalışmalarını ilgi ile takip ettiklerini, başkan Nihal Akar'ın bu konuda yıllardır azimle mücadele ettiğini ve buna ailece de gönül verdiğini gözlemlediklerini belirtti.
 
Başkan Nihal Akar da " Yıllar önce lösemili küçük bir yetim çocuğu tanımakla yola çıktık. Küçük bir damla idik, bugün ise gönüllülerimiz ile birlikte ab-ı hayat olmaya çalışıyor ve yarınlar içinse okyanus olma hedefindeyiz. İnşaallah bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz " dedi.

Kanserde farkındalık çalışmaları kapsamında Sakarya ilinde başlatacakları bir proje ile ilgili başkan Atabek'le bilgi alışverişinde bulunan Akar, başkan Atabek ve üyelerini 11 Şubat Cumartesi günü JOJO Cafe'de düzenledikleri "Bir Destek Bin Hayat " kahvaltı programına davet etti. Programa katılacağını belirten başkan Atabek'e Kanserder Umut Damlaları Gençlik Grubu Temsilcileri Sibel AKAR ve Betül Kaşıkçı tarafından çiçek takdimi ile "Kanserde Farkındalık Kurdelesi ve Dernek rozeti " takılmasının ardından, başkan Atabek “gençlerimizin böyle anlamlı ve faydalı çalışmalara destek vermelerinden dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.
 
 
 
 
HABER YORUM
 
Günümüz vebası olan kanser ölümleri sessiz ve derinden sürerken ilçemizden de ölümlerin çoğunun kanserden olması insanları üzerken sessizlik hala devam ediyor.
 
Pamukova da son bir yıl içinde ölümlerin neden olduğunu araştırmaya kalktık ancak ne üzücü bir durumdur ki. Sadece belediyede 1 yıl içinde ölüm kayıtlarında 30 kişiyi bulabildik. Her gün bir sala verilen ilçede bir yılda (365 günde) sadece 30 ölüm kaydının bulunabilmesi birilerinin görevini tam yapmadığını gösteriyor.
 
Pamukova da son yıllarda baz istasyonlarının çoğalması, hem de yaşam alanlarının içinde evlerin tepelerinde kurulan baz istasyonlarının kanunla şehir dışına çıkarılması yasası çıkartıldığı halde, aynı yasa sessizce rafa kaldırılıp istasyonlar yine birilerinin kiralık verdikleri tarlasına, yada birilerinin hem kiralık verdikleri evlerinin tepesine, yada bir köy arazisine dikiliverdi.
 
Köylerde ise yine aynı olay Eskiyayla da iki tane birden köy yerleşim yerine baz istasyonu dikildi. Bu sene Hüseyinli köyüne de bir baz istasyonu daha dikiliverdi.
 
Baz istasyonlarının 6 metre uzağına yaklaşmak ölüm tehlikesi arz ederken evinin tepesine diktirmek herhalde ölümün ta kendisi olmalı.
 
Birde Pamukova da ziraat ilaçları olabildiğince yaygınlaştırıldı. Artık ova köylerinin arazilerinde verim dahi vermeyen topraklar çoraklaşmaya başladı.
 
Daha da yetmedi üçüncü dünya ülkelerinin motorin atıklarının atıldığı ülke olduk. İlçemiz sınırları içinde onlarca 10 numara yağ diye satılan zehirle harmanlanmış katran atıkları yağlar artık otobüslerin bile kullandığı yakıt haline geldiler.
 
Sakarya Türkiye de Marmara bölgesinde kanser hastalıkları sıralamasında 2. Geliyor.
 
Ama hiçbir basın kuruluşunda kanserle ilgili haber göremiyoruz.
 
İlçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren büyük bir fabrika ürünlerinin büyük bir kısmında NBŞ şekeri kullanıyor. Dondurmasında bile şurup diye katkı yaparak tatlandırıcı kullandığını bilmeyen yok. Okul önlerinde ki kantinlerde, marketlerde bu firmanın ürünleri satılıyor. Daha ne olduğunu bilmeyen çocuklarımız bu ürünleri tüketiyor.
 
Sonuçta Pamukova da ölümlerin çoğu kanserden olduğunu iddia ediyoruz. Çünkü sitemizde yazdığımız kayıp ettiklerimiz haberlerinin çoğunda kanser ölümü olduğunu görüyor ve biliyoruz.
 
Sakarya Kanser Derneği genel başkanı Nihal Akar’ın çabalarını ve girişimlerini destekliyoruz.
 
Konuyla ilgili CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’a gittik ve kendisinden konunun meclise taşınmasını istedik. Ancak şu ana kadar Engin Özkoç dan kanser konusu ile ilgili bir satır bile haber duymadık. Sayın Milletvekilinin yoğun işleri arasında fırsat buldukça konuyu gündeme getireceğine inanıyoruz.
 
Herkesin kanser konusunda daha duyarlı olmasını sessiz kalmamalarını temenni ediyoruz.
 
Pamukovahaber.com
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 22:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
GAZZELİ
GAZZELİ - 12 yıl Önce

GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE MALESEF ÜZELEREK SÖYLÜYORUM İNSANLARIN HEDEFİNDE MADDE OLUNCA KENDİSİNİ VE TORUNLARININ CANINI HİÇE SAYIYOR TÜKİYEDE EN ÇOK KANSERDEN ÖLENLERİN SAYISI BİZİM BÖLGEMİZDE TIP TEKNOLOJİSİ BU KADAR GELİŞMİK İKİN NEDEN BİR RAPAOR HAZIRLANMIYOR BU İŞLER BU KADAR BASİTMİ NEDEN YETKİLİLER BU KONUDA BİR GİRİŞİMDE BULUNMUYORLAR LÜTFEN TÜM KURUM VE KURULUŞLAR BU KONU ÜZERİNDE YOĞULAŞMALIDIRLAR HEMEN ACİLEN HAREKETE GEÇİLMELİDİR GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR. YOKSA DAHA ÇOK CANLAR YANACAK.

Gözcü
Gözcü - 12 yıl Önce

Sabahtan beri baktım ki kimse gıkını bile çıkartmıyor ben de sal gitsin demedim.Yahu zirai ilaçlardan,gsm operatörlerinin vericilerinden kanser yayılıyor milletin umurunda değil.Herkes rakı içen öldü de su içen ölmedimi diye düşünüyor.Mehmet Abi sen kendini fazla yorma.Sen ne dersen herkes işine geldiği gibi anlıyor.

SIRADAKİ HABER