banner392

Kent Konseyinden Pamukova’yı uçuracak projeler

Pamukova Kent Konseyi Yürütme Kurulu yaptığı Olağan Toplantısında Pamukova ya süper projeler konularını görüştü.

Kent Konseyinden Pamukova’yı uçuracak projeler
Başkan Süleyman Birol Uyar'ın başkanlığında toplanan Kent Konseyi Yürütme Kurulundan, 13 Şubat 2012 Pazartesi günü öğrencilere yönelik Kültür Salonunda saat 14.00 yapılacak Pamukovalı olup ta Üniversiteyi bitirmiş veya okuyanların Pamukova’nın geleceği için oluşturulabilecekleri projeleri görüşmek üzere bir toplantı yapılacağı açıklandı.
 
Herkese açık olacak toplantıda öğrencilerin mutlaka katılması istendi.
 
Pamukova Kent Konseyi adına konuşan Başkan Uyar;  birçok sıra dışı projeyi şöyle açıkladı.
 
1. Çiftçi evi projesi (Çiftçiye yönelik proje)
Polisevi var, Öğretmenevi var, Hakimevi var. Orduevi var. Şu var. Bu var. Ama Çiftçi evi yok. İlk defa Türkiye’de Çiftçievi projesi bizim olsun. İçinin doldurulması daha sonra olsun. Bu proje ile ilgili ayrı bir yer istiyoruz. Binalar için gerekirse bu projeyle biz markaya başvururuz. Marka Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bu projemize destek verecektir. Çünkü ilk defa böyle bir proje olacak diye düşünüyoruz.
 
2.Pamukovanın Geleceği Projesi: BuProjemiz Pamukovalı olup ta Üniversiteyi bitiren veya üniversite de okuyanların Pamukova’nın geleceği için oluşturabilecekleri projelerden olacaktır.
 
Bu amaçla 2012 olağan toplantısının 13 şubat pazartesi günü saat 14.00 de Kültür Merkezinde yapılmasına
 
3.cüsü Marka: Rüzgar Enerjisi Projesi; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na projeler üretilecek. Burada bölgemizde Rüzgar Enerjsi ile ilgili proje üretmeyi düşünüyoruz. Başarabilirsek Pamukova’nın bölgesel enerji ihtiyacı karşılanabilir.
 
4.cüsü: Diyaliz Merkezi projemiz: Bu konuda Pamukovalı birçok böbrek hastamız var. Hastalarımızın burada dializ alması için Hastanemizde dializ merkezi kurulması için çalışma yapmalıyız.
 
5.Cep Sineması Kurulması: Bu projemiz ise belediye meclis üyemiz ve yönetim kurulu üyemiz Şenol beyin bir projesidir. Kültür Merkezinde cep sinema düşünüyoruz. Kültür merkezi bir restore ile bu hizmet için kullanılabilir.
 
6. Akademisyenlerden Yardım: Bu projemiz Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Pamukova’nın gelişimini sağlayabilecek projelerin akademisyenlerce yapılabilmesi için SAÜ ye bir yazı yazarak onlardan yardım istememiz olacak.
 
7.Meslek Edindirme Projesi: Bu projemizle çiftçiler için halk eğitimle işbirliği yapılarak besicilik, sütçülük, gençlerimiz için adli sekreterlik ve pazarlama programları yanında arı yetiştiriciliği için KOSKEB ten kredi alarak ilçemizin gelişmesinde yardımcı olmak istiyoruz.
 
8. TTK hakkında Bilgilendirme (Türk Ticaret Kanunu) Halkın bilinçlendirilmesi için bilgilendirici toplantılar yapılması
 
9. Komşu Cumhuriyetlerle Çiftçilerimizin iletişimini sağlamak için bir projemiz var.” Dedi.
 
Toplantıya başkan Süleyman Birol Uyar, Yürütme Kurulu Üyeleri; Zeki Özcan, Şenol Erol, Muhsin Gür katıldılar.
 
Bilgi için aşağıdaki mail ve telden arayabilirsiniz.
Tel: 0 533 430 46 34
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2012, 01:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MURAT ÇAM
MURAT ÇAM - 12 yıl Önce

Kent konseyinin uzun bir süredir toplandığını biliyordum ancak ilk defa ne işe yaradığını yukarıda sıralanan maddelerde gördüm. yukarıda sayılanlar yapılır yada yapılamaz ama önemli olan düşünmek. birileri Pamukova adına düşünmesi gerçekten çok önemli. Sadece belediyenin eline kalırsa Pamukova çok gerilerde kalır.
bence ;
Pamukovada öncelikle lise ye kaynakçılık bölümü,torna tesviye bölümü, metal teknolojileri bölümü açılması lazım. bu bölümler Türkiyede ve dünyada her zaman iş bulabilecek bölümler. Ayrıca ilçemizde sanayinin gelişmesinde çok büyük önem taşıyacaktır. üLKELERİN GELİŞMELERİNDE EN BÜYÜK ETKEN SANAYİDİR. SANAYİLERDE GÜNÜMÜZDE MESLEK LİSELERİNDEN GEÇİYOR.ikinci konu ise bütün köylerimize kooperatif kurularak köylüler kendi ürünlerini kendileri İstanbulbul yada diğer hallerde pazarlamaları. bu sayede her yıl yaşanan dolandırıcılık olayları bitecek. ürünlerimizi değerinde satacağız. ayrıca yeni iş kapıları açılmış olacak

çılgın proje
çılgın proje - 12 yıl Önce

Bu projelerin hayata geçmesi için maddi kaynağa ihtiyaç vardır. Pamukova çiftcisini kalkındırmak hatta bölgedeki çiftcileri kalkındırmak için ürünleri komisyoncuya deil kurulan bir kooperatif ile yurt dışına ihraç edilmesini sağlamak buradaki bahsettiğiniz projelerin çok daha fazlasını pamukovaya kazandırır. Satılan ürün üzerinden aldığın komisyon ilede bir pamukova daha kurarsın eğer yapabiliyorsanız buyurun bunu yapın. çiftcin kazansın taşıyan kamyoncun kazansın kooperatif kazansın pamukova kazansın

pamukovalı
pamukovalı - 12 yıl Önce

BARAJDAN PAMUKOVA YA SU VERİLMESİ İSTEMİ OLMASI TALEBİ KAYNAK SUYU İÇMEK İSTİYORUZ

Süleyman Birol UYAR
Süleyman Birol UYAR - 12 yıl Önce

Sevgili Pamukova'lılar,
benim şahsımı yada Pamukova Kent Konseyi'ni eleştirmek herkesin hakkıdır.Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki,gerçek doğrular ve güzellikler hep eleştiriden ve tartışmalardan doğar.Ayrıca şunu da çok iyi biliyoruz ki,eleştiriden ve eleştirilmekten korkanlar cahiller ve kendine güvenemeyenlerdir.Yaradanıma şükürler olsun ki,bu saydığım olumsuz duyguları bana vermemiş.
Bizi eleştiren,bizi seven yada sevmeyen herkesi 13.Şubat.2012 Pazartesi günü saat: 14.00 da Kültür Merkezine bekliyorum.Toplantıya gelin ki,gerçekleri ve ilçemiz için doğruları birlikte arayıp bulalım.
Bizi eleştiren herkese selam olsun.Allah yardımcımız olsun.Çünkü,ne ondan başka yarenimiz,ne de ondan başka korktuğumuz var.Allaha emanet olun ve kalın sağlıcakla..

işletmeci
işletmeci - 12 yıl Önce

ya sayın ilçe sakini kardeşim ben hiçbir parti ile alakam yok çok şükür babamdan olduğumdan beride var sonradanda gelmedi ilçenin bu çirkin siyaseti varken hiçbir parti ile hiiiiiiiiiiiiiç işim olmaz haybeye kimsenin günahını alma

GAZZELİ
GAZZELİ - 12 yıl Önce

PAMUKOVALI RUMUZLU YAZAN KARDEŞİM SAĞCI NEDEMEK SOLCU NE DEMEK CEVAP YAZARMISIN BUNU BİLİYORSAN ARKANDAN BENDE GELECEĞİM BÖYLE BOŞ ŞEYLERLE VAKİT ÖLDÜRMEYİN HEM KENDİNİZE HEMDE TORUNLARINIZA İHANET ETMİŞ OLURSUNUZ.

Ömer Kısa
Ömer Kısa - 12 yıl Önce

pamukovalı, herkeze mualifet oluyorsun kimsin nesin neyin nesinin bi açıkla öyle nicklerle yazmak kolayda adınla yaz da kim oldugunu bilelim.

PAMUKOVALI TATANGALAR
PAMUKOVALI TATANGALAR - 12 yıl Önce

pamukovalı sana söylüyoruz..yazdığın yazılar bizi çok rahatsız ediyor...1 2 kişiye değil herkeze sallıyosun...biz sana diyoruzki fazla zıplamasan iyi olur....selametle kal..


SIRADAKİ HABER