banner392

Soma'da korkulandan fazlası oluyor...

Türkiye, tarihindeki en büyük maden facialarından biriyle yüz yüze... Bölgeye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 05.00'te yaptığı açıklamada hayatını kaybeden işçi sayısının 201'e yükseldiğini açıkladı. Ancak Bakan Yıldız kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak 'Ümitler azaldı' ve halen girilemeyen galeriler olduğunu belirtip ölü sayısının ikiye katlanabileceğini açıkladı. Ocakta yangın devam ediyor..

Soma'da korkulandan fazlası oluyor...

Cenazelerin bir bölümü hastanelerde yer kalmadığı için Kırkağaç'taki soğuk hava deposuna konuldu.

09:46 Dumanın azalmasıyla kurtarma ekipleri yeniden galerilere girdi. Saat 09.00 sıralarında da bazı yaralı ve cesetler ocaktan çıkarıldı. Bu sırada heyecanla bekleyen işçi yakınlarıyla görevliler arasında hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.

09.00 Bakan Taner Yıldız: 'Ümitler azaldı'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Kurtarma faaliyetleriyle alakalı ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım" -'Ölü sayısı ikiye katlanabilir" -"(Ulusal yas ilan edilecek mi) Sayın Başbakanımız geldiğinde kendisine sunacağız, birazdan da kendisiyle görüşeceğim. Ondan sonra arkadaşlarla bu konuyu irdeleyeceğiz.." "En son geldiğimiz noktada vefat eden 72 madencimizin otopsisi tamamlandı." "Yangın devam ediyor" 
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 10:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER