banner392

3 günlük yas ilan edildi

Başbakanlık az önce bir açıklama yaparak 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecek.

3 günlük yas ilan edildi

Ulusal yas nedeniyle 19 Mayıs şenlikleri de iptal edildi...

İşte Başbakanlığın açıklaması:

"Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir."

19 Mayıs kutlamaları iptal  

3 günlük ulusal yas nedeniyle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında gerçekleştirilecek resmi tören dışındaki tüm kutlama programları iptal edildi.
 

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞLENCE VE KONSERLER İPTAL
Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 12 Mayıs'ta başlayan 17'nci Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği'ndeki konser ve eğlence etkinlikleri, Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle senato kararıyla iptal edildi. 

AÜ Senatosu, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığında sabah saatlerinde toplanarak, üniversitenin 17 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği kapsamındaki eğlence etkinliklerini ve konserleri iptal etti. Senato kararında, "Manisa ilimizin Soma ilçesinde yer alan kömür madeninde meydana gelen patlama sonucu çok sayıda maden işçimiz hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Akdeniz Üniversitesi Senatosu olarak bu elim hadisenin son olması temennisi ile hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına ve necip Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi.  
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 23:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER