banner392

Gürpınar; ‘İş Kazası Değil düpedüz bir katliamla karşı karşıyayız.’

Sakarya Mimar ve Mühendis Odaları başkanı Hüsnü Gürpınar Soma da meydana gelen maden kazasının düpedüz katliam olduğunu söyledi.

Gürpınar; ‘İş Kazası Değil düpedüz bir katliamla karşı karşıyayız.’

Gürpınar yaptığı yazılı basın açıklamasında “Ne yazık ki ülkemiz yine bir iş kazası neticesinde yüzlerce canını kaybetti. Üzüntümüzü ve kızgınlığımızı kelimelere dökmenin zorluğunu yaşıyoruz.”dedi

 

İŞTE GÜRPINAR’IN BASIN AÇAKLAMASI

 

Manisa Soma’da meydana gelen Maden Kazasında ilk belirlemelere göre 250’den fazla işçimiz yaşamını yitirdi. Çok sayıda Yaralı işçimiz ve halen ulaşılamayan yüzlerce işçimiz olduğundan söz ediliyor.

 

Acımız çok büyük, tarif edilemeyecek kadar derin. Ne yazık ki ülkemiz yine bir iş kazası neticesinde yüzlerce canını kaybetti. Üzüntümüzü ve kızgınlığımızı kelimelere dökmenin zorluğunu yaşıyoruz.

 

Üzüntülü ve kızgınız. Çünkü insan hayatının bu kadar değersiz olduğu, bilimin siyasetin gerisinde bulunduğu, iş kazalarında Avrupa’da birinci sırada, Dünya’da, El Salvador ve Cezayir’den sonra üçüncü sırada bulunan bir ülkede yaşıyoruz.

 

Kazanın olduğu kömür madeni ile ilgili araştırma önergesini, “Bunlar gereksiz işler” deyip, reddeden meclisi unutmayacağız.

 

İşçe sağlığı ve Güvenliğinin Temel önlemlerini Maliyet Artışı olarak gören, İşçi Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Temel önlemleri almayanlardan; “Adalet yerini bulsun” diye yapılan denetimleri ve bunlara göz yuman, layıkıyla denetim yapmayan Kamu Kurumları’nı, 21 inci yüzyılda yaşadığımız felaketi 18 nci ve 19 ncu yüzyılda yaşananlarla karşılaştıran ve yaşananları olağan gören yöneticilerimizi unutmayacağız.

 

İş Kazası Değil düpedüz bir katliamla karşı karşıyayız.

 

İnşaat Mühendisleri Odası olarak; Katliam sorumlularının ve bunlara göz yumanların,

 

engel olmayanların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını;

 

Bu tür felaketleri bir daha yaşamamak adına;

 

Gerekli denetim yapmayan Bakanlık Yetkilileri’nin istifa etmelerini, gerekli bilimsel tedbirlerin bir an önce alınmasını;

 

Kazada hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Hüsnü Gürpınar

Başkan 
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 02:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER