banner392

Seyir halindeki tır yüksek gerilim hattı altından geçerken yandı.

Pamukova Mekece köyünden 5 km sonra İznik yönünde Pekmezci rampası bitiminde seyir halinde İzmir’e elyap yükü götüren 54 B 6451 plakalı tır bir patlama sesinden sonra bir anda yanmaya başladı.

Seyir halindeki tır yüksek gerilim hattı altından geçerken yandı.
Saat:11.30 suları tam Pekmezci rampası bitiminde yeni yol çalışmalarını devam ettiği İznik’e 34 km kala meydana gelen kazayı Tır Sürücüsü İbrahim Çelen şöyle anlattı.
“Pekmezci Rampasını çıktığım anda yeni yapılan karayolunun bitiminde eski yola geçtiğim sırada arka taraftan bir patlama sesi geldi. Aracın aynasından baktığımda aracın üzerindeki yüklerin ateş aldığını gördüm. Arabamı durdurup araçtan indim. Ancak bir anda tutuşan elyafları söndürebilmem mümkün değildi. Bende İtfaiye ve jandarmayı aradım ve durumu bildirdim. Ekipler gelene kadar tır çayır cayır yandı” dedi.

İbrahim Çelen pamukovahaber.com’ yaptığı açıklamada yangının yüksek gerilim hattından oluştuğunu tahmin ettiğini söyledi.

Yanan tırın üzerinde yüklü olan elyaflardan bir kısmı yüksek gerelim hatlarına kadar dağıldı ve elektrik tellerine kadar elyaflar yapıştı.

Olay yerine Bilecik Orman İşletmesinin Yangın araçları, Pamukova İtfayise, Geyve İtfaiyesi geldi. Yanan tırı söndüren ekipler ormana alanına kadar genişleyen yangını kontrol altına aldılar.

Tır’ın yere yakın olan yüksek gerilim hatlarından, ya da araçtaki soğutucunun patlamasından çıkan kıvılcımdan yanmış olabileceği tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 00:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER