banner392

Has Parti Metin Işık’la yola devam dedi.

Pamukova Has Parti İlçe kongresinden Metin Işıkla devam kararı çıktı.

Has Parti Metin Işık’la yola devam dedi.
Haluk Uğur Dağıstanlı’nın divan başkanlığına, Halim Tatar’ın başkan yardımcılığına, Muzaffer Şimşek in divan katipliği ne getirildiği Pamukova İlçe Kongresi Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Başkan gündemi okuduktan sonra hesaplar onaylanarak ibra edildi. Eski başkan Metin Işık kongreye katılanlara teşekkür etti. Başkandan sonra Divan başkanı uzun bir konuşma yaptı.
Divan Başkanı Haluk Uğur Dağıstanlı Sakarya’da 16 ilçenin 14 ünde ilçe olağan kongresinin yapıldığını ve ilçe teşkilatlarını seçilenlerle kurduklarını söyledi. Kasım ayında ise il genel kongresini yaparak gelecek ilk yerel seçimde Türkiye’nin en iddialı partisi olacaklarını söyledi.
“İlçe teşkilatlarımızı özel insanlarla, has insanlarla partimiz adına münhasır insanlarla yönetmek istiyoruz. İdare itmek istiyoruz.
Önümüzdeki seçimlerde bu yönetim kurulu seçim yapacak yönetim kuruludur. Bu yüzden önümüzdeki seçimlerde bu yönetim kuruluna çok iş düşüyor. Biz Pamukova’nın belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliğinin hepsine talibiz. Bunu her parti söyler. Ama biz düzgün bir siyaset yapıyoruz. İnsanlar kavga değil, insanlar öz bir siyaset istiyor. Bizim üslubumuz da kavga yoktur.  Bizim üslubumuzda ancak ve ancak rekabet vardır. Biz karalayarak kötüleyerek insanlara illaki muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Bizde bugün Pamukova belediyesi olsun, il geneli olsun eğer doğru bir iş yapıyorlarsa hepsine saygı sunuyoruz yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ama yanlış bir iş varsa da kesinlikle en ağır bir şekilde dile getiririz. Bunu da Pamukova’mızın Sakarya’mızın menfaatleri doğrultusunda basınımız önünde de, ikili görüşmelerle de arkadaşlarımıza doğruyu anlatmak zorundayız. Biz siyaseti düzgün yapmak istiyoruz. Allah yolunda siyaset yapmak istiyoruz. Cenabı Allahın İyiliğini emreden bir siyaset yapmak istiyoruz.
‘HÜKÜMET İN ANAYASA GÜNDEMİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜMÜZ VAR’.
Hükümetimiz bir anayasa değişikliğini gündeme getirdiler. Fakat biz bunu bu hükümetin bu anayasayı değiştirmeyeceğini bar bar bağırıyoruz. Çünkü bu hükümet ancak ve ancak milleti oyalamakla gün geçirmektedir. Çeşitli gündemler getirerek insanların doğrularına dikkat etmeden, zengini daha zengin yapan, fakiri daha fakir yapan insana değil ancak menfaatlere yönelik siyaset yapan bir çizgidir. Ama biz Cenabı Allahın iznine dayalı ve insana dayalı bir siyaset yapmak istiyoruz. O yüzden bu anayasayı da Has Parti Değiştirecektir. Ya da Has Parti iktidarında yapacaktır. Bun size bizim Has Partinin sözü olarak veriyoruz. Çünkü bizim yapacağımız anayasa milletin anayasası olacaktır. Milletin özündeki anayasa olacaktır. Anayasa şu anda belli başlı grupların, belli başlı menfaat odaklarının olduğu anayasa bugün Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verecek anayasa değildir. 12 eylülle yapılan bir anayasa ile işte bugünlere geldiniz. Haksızlığın her şeyin ucu kaçmış, her şeyin ölçüsü kaçmış. İnsana dayalı anayasa değildir.
Onunu için Has Parti özü söyleyecek, doğruyu söyleyecek, doğrunun yanında olacak, mazlumun yanında olacak. Biz Türkiye sevdalısı olarak. Türk sevdalısı olarak anayasamızı da insan gibi yapacağız” Dedi  
Divan başkanını konuşmasından sonra iki kişi daha söz aldı. Pamukova Şoförler Odası başkanı Ridvan Şahin yeni kurulan partilerde ilk zamanlar halka yakın ilgi gösterildiğini daha sonra ise koltuğa gelindikten sonra halkı unuttuklarını söyledi. Şahin “Has Parti de böyle olmaz diye temini ediyoruz” dedi.
Fevziye köyünden Mehmet Emin Keskin ise bugün çiftçinin zor durumda olduğunu ancak hala Ak Partiye insanların oy verdiğinden şikayet etti. Mehmet Emin Keskin: “Nasıl oluyor da çiftçinin ezildiği bir ülkede ezen bir iktidar bu kadar oy alabiliyor. Benim aklım buna ermiyor bana açıklar mısınız” dedi.
Divan başkanı gelecek seçimde Has Partinin iktidar odayı olduğunu ve onun için mücadele ettiklerini söyledi.
Daha sonra söz alan olmadığı için seçimlere geçildi. İlçe başkanı adayı olarak yeniden Metin Işık aday oldu. Tek liste gidilen seçimde Metin Işık yeniden Pamukova Has Parti ilçe başkanı olarak seçildi.
İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU
Başkan: Metin Işık
1-Ercan Akkaya
2-Taci Yılmaz
3-Osman Serdar Katırcı
4-Selim Karadeniz
5-İrfan Metin
6-İsmail Cem Bıyıklı
7-Vedat Kaşık
8-İsmail Koç
9-Emre Öz
10-Ekrem Oğuz


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2012, 06:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER