banner392

SEDAŞ’tan Sakarya’da Çevik Ekipler İçin tatbikat

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) olası acil durumlar için destek elemanı olarak görevlendirdiği çalışanlarına, “Yangın, Güvenlik, Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitimi” verdi.

SEDAŞ’tan Sakarya’da Çevik Ekipler İçin tatbikat

Önce Eğitim

İş Güvenliği Uzmanı ve Yangın Güvenlik Eğitmeni Tolgay Mazak tarafından verilen eğitimde, çalışanlara en seri şekilde binayı boşaltmalarının önemi, yaralıların kurtarılması, ilk yardım müdahalesi ile yangın söndürme çalışmasının nasıl yapılacağı SEDAŞ çalışanlarına uygulamalı olarak anlatıldı. Yangın esnasında doğru hareket tarzı ve müdahale yöntemlerinin anlatılması yanında önce teorik eğitim yapıldı ve ardından SEDAŞ Acil Durum Ekipleri olan Acil Yangın Söndürme, Arama-Kurtarma-Tahliye ekiplerine uygulamalar gösterildi.

Yangın Söndürme Tatbikatı

Şirket bünyesinde her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, yapımı, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların, en aza indirilmesini ve herhangi bir şekilde çıkabilecek yangında can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlamak üzere, yangın öncesinde ve yangın sırasında alınacak tedbirler hakkında SEDAŞ çalışanları bilgilendirildi. SEDAŞ Sakarya kampüsünde yapılan tatbikatta olası can kayıpları ve yaralanmaları önlemek amacıyla yerleşkeleri hızlı, güvenli, planlı bir şekilde tahliye etmenin önemi, yangında arama kurtarma ve yaralı taşıma yöntemleri uygulamalı olarak SEDAŞ çalışanlarına yaptırıldı. Açık alanda gerçekleştirilen yangın eğitiminde, araç yangınlarına müdahale teknikleri SEDAŞ çalışanlarına detaylı bir şekilde anlatıldı.

ALO 110 İtfaiye ile İletişim Sağlandı

Uzman eğitimciler tarafından söndürme sistemlerinin (Sulu, KKT, Gazlı, Köpüklü) kullanım teknikleri konusunda bilgilendirme yapılırken, sıvı yangın oluşturularak, KKT (Kuru Kimyevi Tozlu ) söndürme cihazıyla, eğitime katılan tüm SEDAŞ çalışanlarına yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterildi. Yapılan yangın tatbikatı ile ilgili Alo 110 itfaiye aranarak eğitimin başlama ve bitiş zamanı anlık bilgilendirme sağlanarak gerçekleştirildi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER