banner392

SEDAŞ Milletin cebinden elini çek.

Pamukova da birçok sokak lambasını keyfi olarak kapatan SEDAŞ ne hikmetse gündüz saatlerinde bile sokak lambalarını kapatmıyor. Pamukovahalkhaber.com haber sitesinde yazılan bir haberde gündüz yanan ışıklar görülmekte. Güpe-gündüz lambalar yandığı günü akşam birçok sokak lambaları neden kapatıldığını Pamukovalılar soruyor.

SEDAŞ Milletin cebinden elini çek.
SEDAŞ IN PAMUKOVALILARLA SORUNU MU VAR?
 
Sakarya Tüketici Mahkemesinin verdiği örnek karardan sonra geriye ödeme yapması gereken SEDAŞ intikam mı alıyor?
 
İŞTE MAHKEME KARARI:
 
Sakarya'da tüketici mahkemesi, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp-kaçak bedelinin tüketiciye ödenmesine yönelik örnek bir karar verdi.
 
Vatandaştan tahsil edilen kaçak elektrik bedelleriyle ilgili mahkeme örnek bir karar aldı. Enerji nakli sırasında meydana gelen kaybın tüketiciden alınamayacağını belirten mahkeme, kaybı önlemede yeterli tedbiri almayan şirketin, bu eksikliğini tüketiciden tahsil etmesinin yasal olmadığına hükmetti.
 
Peki verilen bu karar sonrası SEDAŞ vatandaşlardan haksız yere tahsil ettiği paraları geri iade etti mi? Maalesef HAYIR. Şimdi de sanki verilen mahkeme kararından sonra SEDAŞ  “Nasıl olsa kaçak elektrik ve sokak lambaları parası vatandaştan tahsil ediliyor ya” sokak lambalarını gündüz saatlerinde bile yakarak para kazanmak kötü olmaz mı? Diyor.
 
Pamukova’da da böylesi bir görüntüyü çeken vatandaşlar internet sitelerinde paylaşıyorlar. Zaten kaçak enerji parasını vatandaş ödüyor. O zaman gündüz neden sokak lambalarını yakıyorsunuz?
 
Pamukovahaber.com’a şikayette bulunan çok sayıda vatandaş haksızlıklar karşısında kime şikayet edeceklerini bilemediklerini söylüyorlar.
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012, 21:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
rumuz
rumuz - 12 yıl Önce

sevgili pamukovalılar sedaş artık sokak lambalarını umursamadıgı gibi elektrik arızayıda umursamıyor ve haziran ayında pamukova sedaş arıza işletme kurumun gittigi gibi geyveye gidiyor yani daha karanlık günler geceler sokak lambalarından sonra bizleri beklıyor sedaşın aldıgı karar sonucu işletme tamamen pamukovadan kalkıyor şimdi mekecede bir arızaya normalde pamukovadakı ekıp 15 20 dakıkada gidip enerjı verıyorsa şimdi geyveden gelen ekıp oda baska bir köyünde degılse mutlaka olacaktır bu mesela umurbeytaşoluk gibi pamukovaya arızaya gelmesi 1,5 saat gibi süre zarfında enerjı verecektır ve bu süre uzayacaktır pamukovada sorumlu işletmeci kalmayacak vatandaş sorununu arızasını problemlerini bildiremeyecek ve karanlıga mahkum olacaktır SAYIN PAMUKOVALILAR PAMUKOVAYA SAHİP ÇIKIN SESİNİZİ DUYURUN ÖNLENLERİNİZİ GİTMEDEN ALIN NE KURUMLAR GİTTİ BUDA GİDİCEK UYANIK OLUNDA YOLLAMAYIN KURUMLARI BEN BİR PAMUKOVALI OLARAK SAHİP ÇIKALIM VERMEYELİM KARANLIGA GÖMÜLMEYELİM .SAYGILARRRRR

englishteacher
englishteacher - 12 yıl Önce

Birim fiyatı 0.16 tl olan elektrik ücreti, yeni zamla birlikte 0.20 tl olmuştur.Bu durumda, açıklanan %9' luk zamma da ayrıca bir zam daha yapılmış mı?Yani faturaya yansıyan zam % kaçtır? Ayrıca bir de olasılık sorusu sıkıştıralım araya ; Gelen yeni faturada kk (kaçak kullanım) bedeli yok. Sedaşın, kaçak kullanım bedelini artık almıyoruz diye göstererek, aslında birim fiyatını daha da fiyatlandırarak fazlasıyla çıkartma olasığı nedir?

SIRADAKİ HABER