banner392

İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli yanan orman alanına ağaç diktiler

Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri hep birlikte 1 yıl önce Mekece köyü Cambaz kaya mevkiinde yanan 45 hektarlık alanda ağaç diktiler.

İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli yanan orman alanına ağaç diktiler
Dikim esnasında İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta eşi ile birlikte çok sayıda fidan diktiler. Polislerde eşleri ile birlikte mahlep (yaban kirazı) fidanlarını yanmış alanlara diktiler ve fidanlara can sularını verdiler.
 
Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü Ormanı” olacak alandaki ağaçların dikim çalışlarından sonra hep birlikte doğal alanda piknik yaptılar.
 
İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta geçen ramazan ayında yanan Cambaz kaya mevkiindeki orman yangınında gördüklerini unutmadıklarını ve bu alana ilçe emniyet müdürlüğü olarak ağaç dikmek için karar aldıklarını söyledi ve başka kurumlara da tavsiye etti.
 
 
 
Pamukova Orman Bölge Şefi Savaş Pehlivan İlçe Emniyet Müdürünün sahsında polis ve eşlerinin yaptıkları orman dikim çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Pamukova Orman Bölge Şefi Savaş Pehlivan Cambaz kaya da 45 hektarlık alanın yanması sonucu bölgenin yanan ağaçlardan temizlenerek yeniden ağaç dikilebilecek hale getirildiğini ve yanın kızılçamlar yerine de 45 bin adet çeşitli ağaç fidanı dikimi yapıldığını söyledi. Yanmış alanlara kızılçam, fıstık çamı yanında yaban kirazı dikimi yapılıyor.
 
Pehlivan: Orman alanlarının yangından korunması için vatandaşlardan da taleplerde bulundu
 
“Piknik yapmak için yakılan ateşlerin söndürülmeden bırakılması yangınlara neden olabilmekte, orman alanları içinde atılan cam ve şişe gibi güneşten etkilenen cisimlerin de otları tutuşturması sonucu orman yangınları meydana gelebiliyor. Söndürmek için yapılan çalışmalar bazen daha az alanda yangının tutulabildiği gibi özellikle iğne yapraklı ağaçlarda kozalakların yandıktan sonra uzaklara fırlaması sonucu daha geniş alanlara sıçrayabiliyor” dedi.
 
Orman Bölge Şefi Savaş Pehlivan vatandaşların piknik yaptıkları alanlarda daha dikkatli olması gerektiğini de söyledi.
 
Yanan bölgeye yakın Mekece Köyü muhtarı Mevlüt Kaba ya ve Ahılar köyü muhtarının gösterdikleri yardım ve destekten dolayı da muhtarlara İlçe Emniyet müdürü ve Bölge şefi teşekkür ettiler.

EMNİYET MÜRÜRÜ VE PERSONELİ AĞAÇ DİKTİLER (işte çalışmalardan görüntüler)
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2012, 22:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER