banner400

Trekking tutkunları Taraklı dağlarında yürüdüler.

İstanbul’dan günübirlik geziler yapan Trekking meraklıları Taraklı dağlarında stres attılar.

Trekking tutkunları Taraklı dağlarında yürüdüler.
Büyük bir giyim mağazasının sahipleri ve müdürleri iş stresi atabilmek için Trekking yapmak için Taraklıda gezdi ve dağlarında yürüdüler.

Son yıllarda bölgemizde (Pamukova dahil) doğa turizmini geliştirmek için tanıtımlar yapan doğa sporcuları tutkunları bu hafta da Taraklı ya geldiler.
Sabah erken saatlerde Alifuatpaşa ya gelerek Kuvayi Milliye müzesini ziyaret eden ekip daha sonra Taraklı da bazı yerleri ziyaret ettiler. Asıl amaçları Trekking yapmak olan gezginler daha sonra Taraklı dağlarında yürüyüş yaptılar. İlk etapta Doğancılar köyü ve Şükürler köyleri kırsalında yürüyen ekip daha sonra Doğancılar köyü yakınlarında dinlenip piknik yaptılar.

Doğancılar köyü yakınlarında Piknik alında dinlenen gezginler ikinci Trekking kulvarı olan 4 km’lik, 2 saatlik yürüyüşlerini yaparak Şükürler köyünde programlarını tamamladılar.

Trekking Sporunun Pamukova’da da geliştirilip bölgenin tanıtılması için neler yapılabilir diye gezginlerin daveti üzerine Pamukovahaber.com olarak biz ve Pamukova adına ise Kent Konseyi başkanı Süleyman Birol katıldık ve trekkingcileri takip ettik.
Taraklı da gördüklerimize şaşırmadık desek yalan olur. Çünkü Taraklı Turizm alanında fersah fersah ilerlemeler kaydetmiş. Öncelikle kendi yapısını bozmadan eski evlerini onararak görücüye açmış. Şehrin içinde yeni beton binalar yerine eski konakları onarmışlar.

Hafta içi olmasına rağmen ilçede çok sayıda Turist var. Çarşı içinde insanlar yörede üretilen ağaç işleri, kadınların il işlemeleri sergileri ile ilgileniyorlar. Konaklar geziliyor rehberler tarafından turistlere Taraklı anlatılıyor. Taraklı’nın adının Mümkünlü olarak telafuz edilmeye başlamasına neden olar Şener Şen’in Türkcel reklam filminin içinde rol alan bölgenin tanınmış isimlerinden gazeteci İzzetin Kömürcü ile tesadüfen karşılaşıyoruz.

İzzetin Kömürcü reklam filminde bakkal olarak rol almıştı. Belli ki Reklam filmi etkili olmuş. Bölge turizm hareketlenmiş. Şehide TRT çekimler yapıyor gelenlere Taraklı ile ilgili sorular sorup onları konuşturuyor.
Birde Taraklı da Sıcak sular nedeniyle büyük bir yatırım yapılıyor. Kaplıca turizmini geliştirmek için çalışmalar başlatılmış devre-mülk şeklinde kaplıca evleri yapılıyor.

TREKKİNGCİLER DAĞLARDA
İstanbul’dan gelen ve asıl programları dağlarda Trekking yapmak olan yürüyüşçüler hızlı bir şekilde Taraklı da görülmesi gereken yerleri gördükten sonra Hark köyüne kadar otobüsleri ile çıkarak yürüyüş parkurunu başlatıyorlar.

Rehber yürüyüş disiplinin ve düzenini sağladıktan sonra gidilecek yol hakkında bilgi veriyor. 2 saat gibi bir zaman yürüneceğini anlatıyor. Yolun bir kısmının çıkış bir kısmının ise düz alan, diğer kalan bölümün ise iniş olacağını anlatıyor. Birlikte start veriyoruz. Pürüzlü yollar ve patikalardan tırmanışa geçtiğimiz kısa bir süre sonra bu kulvarın bize göre olmadığını düşünüp yürüyüşten izin isteyerek Süleyman Birol ile kopuyor ve otobüse dönüyoruz.

Otobüsle Trekkingcilerin birinci etabı bitirerek mola verecekleri Doğancılar köyü yakınlarında dağa yakın köylülerin hıdrellez pilavı yaptıkları güzel bir alana geliyoruz.

Dağın eteğinde doğancılar köyü üzerinde düz bir alanda türbe dedikleri bir alanda otobüsümüzü durduruyoruz. Suları olan ve yanında ise Türbe ve namaz kılınma yeri ve tuvaletler olan, çam ağaçlarının gölgesinde ekibi beklemeye başlıyoruz.

Ekip tam saatinde geliyor. 2 saat sonra ekip birinci trekking etabını tamamlıyor.
Dinlenme ve öğle yemekleri yendikten sonra ikinci etap için yola çakılıyor. İkinci etap ise 4 km’lik yol olacak. Doğancılar köyü üzerinden Geyve yöresine bakan Kılıçkaya bölgesinden Şükürler köyüne inilecek.

Etap başlıyor. Kamera ve fotoğraf makinem elimde bende bu kulvara katılıyorum. Etabın ilk bölümü biraz çıkış olarak geçiyor. Kılıçkaya bölgesine kadar çıkıştan sonra ikinci bir hava etkisi hissediliyor. Daha soğuk rüzgarlı bir alana çıkıyoruz. Tam doğumuzda kalan alanda belli bir eğimle yaslanmış Kılıçkaya yı görüyoruz. Rehberimiz kılıçkaya’ya kış aylarında bile geldiklerini ve karlı havada halatlarla kayadan indiklerini anlatıyor. Tam kuzeyimizde Kartepe ye kadar kalan anaları anlatıyor. Saatine bakan rehberimiz yolumuzun daha uzun olduğunu ve yolu koyulmamız gerektiğini söyleyerek izci yürüyüşü şeklinde ekibini önüne düşüyor. Artık iniş kulvarımıza geçiyoruz. Çamlık alandan yine patikalardan çam ağaçlarının uçuşan tozları arasında dar patika alandan yürüyüşümüze devam ediyoruz.

Bir süre sonra köy arazilerinin olduğu alana iniyoruz. Köylüler tarlarında çalışıyorlar uzak tarlalarda çiçek açmış ayva ağaçları ve yakınlarında koyun sürüleri ve insanlar görülüyor.

Bir süre sonra Şükürler köyüne iniyoruz. Bizleri bekleyen otobüsümüzün yanına geldiğimizde programın tamamlandığı duyuruluyor.
Böylece bir gün İstanbul’dan gelen günübirlik Trekkingciler ile Alifuatpaşa’dan başlayıp Taraklı ve dağları gezi programımız tamamlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER