banner392

Ölüme terk edilmiş köpekleri hiç böyle gördünüz mü?

Pamukova ya başka illerden getirilip insanlardan uzak bölgelere terk edilen köpekleri bulan KOHSAVDER Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz o köpekleri aç ve hasta olarak buldu. Erdurmaz'ın elindeki yiyecekleri gören köpekler in verdikleri tepki, görenlere “Bu vijdansızlıktır” dedirtecek.

Ölüme terk edilmiş köpekleri hiç böyle gördünüz mü?
 Kocaeli bölgesi başta olmak üzere başka illerden getirilip Çilekli, Bakacak, Mesruriye, Eskiyayla, Hayrettin gibi uzak köylerine yakın ıssız bölgelere gece yarıları bırakılmış, kulaklarında mühürleri bulunan,  küpelerinde ise 41 yazan terk edilmiş köpekleri aramak için gelen  KOHSAVDER (Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği Başkanı) Tülay Çetin Erdurmaz köpeklerin bir kısmını Eskiyayla köyüne sığınmış olarak, bir kısmını ise Mesrurye köyüne yakın yol kenarlarında ve köy içinde buldu.

Erdurmaz Kocaeli den geldiği araçla köpeklere getirdiği kuru gıda ve ekmekleri gösterdiğinde köpekler adeta onun üzerine atladılar. Ellerine sarılıp yiyecekleri bir an önce midelerine götürebilmek için katıldılar.

İlk Eskiyayla köyünde soğuk hava altında köy içine giren araçtan bir şeyler beklercesine gelen kulağında küpesi olan sarı renkli köpek araçtan inen Erdurmaz ve şoförünün ayaklarına dolanarak onların hayvan sever olduğunu ve mutlaka bir şeyler verebileceklerini beklerken aracın arka kısmı açıldıktan sonra yiyeceklerin kokusun alan sarı köpek aracın içine atladı. Erdurmaz’ın elini uzatıp torbadan çıkarmaya çalıştığı ekmek ve kuru gıdalara balıklama daldı. köpek bir süre sonra sanki katıldı. Bir an alandan uzaklaşıp ağzındakileri hazmetti ve sonra yeniden yiyeceklere daldı. köpeğin o anları sanırım seyredenlerin hiç unutamayacağı anlar olacaktır.

Aynı köyde saklandıkları bir köşeden çıkıp gelen diğer köpeklerin görüntüleri da aynıydı. Verdikleri tepki ise birbirlerine çok benziyordu.

Aç köpekler bu güne kadar köy de yaşayan başta imam olmak üzere bir iki hanenin verdikleri yemek artıkları ile sağ kalabilmişler.

Köpeklerin kulaklarındaki küpelerde ise Kocaeli ve ona bağlı belediyelerin izleri vardı. Köylüler ise bu köpeklerin nerden geldiklerini bilmediklerini söylediler. Tülay Çetin Erdurmaz köyde olan biri iki haneye köpekler hakkında bilgiler verdi. Sahipsiz bir şekilde köye gelmiş köpek gördüklerinde kendilerine haber vermelerini istedi.

Mesruriye köyün de ise köye yakın yerde sağ kalabilmiş yaşlı ve hasta bir köpek ise araca alınarak Kocaeli ye götürüldü. Köy içinde ve köye yakın terk edilmiş köpeklerden sağ kalanlara ise ekmek ve kuru gıdalar verildi.

Mesruriye köyünde açıklama yapan Tülay Çetin Erdurmaz bu köpeklerin bu şekilde ölüme terk edildiğini söyledi.

“5199 sayılı Hayvanları koruma kanunu var. Bu kanun TBMM de 2004 yılında kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Yasa şunu der: İlçe belediyeler, yerel yönetimler Sahipsiz hayvan bakım evlerini oluşturacak. Oluşturduğu hayvan toplama, ehil olan kişilerden ekipleriyle hayvanları toplayacak. Bu merkezlerde kısırlaştırılıp, en önemlisi de kuduz aşısını yapacak. Kuduz aşısı için 15 bin uro destek alınmıştır. Yaban hayvanları dail. İşlemleri bittikten sonra; kısırlaştırılıp, kuduz aşısı yaptırılıp, işaretlenmesi kulağındaki küpeler işarettir. Hangi belediyeye ait olduğu, ne zaman kısırlaştırıldığını gösterir. Bu işlemleri bittikten sonra yine aynı ekipler hayvanları alır. Ama aldıkları yere bırakır. Bu hayvanları sınırları dışına, yaşam alanları dışına bırakması yasal olarak suçtur. Bu hayvanları aslında Ölüme terk etmişler. Burada birçok hayvanla karşılaştık yaşamaları mümkün olmayan yerlerde olduklarını gördük. Bu mevsimsel hava koşullarında mutlaka bu hayvanın barındığı bir sokak ve yer olması lazım. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Daha sonra Pamukova’dan ayrılan Tülay Çetin Erdurmaz konuyu yetkili yerlere ileteceklerini de söyledi. Vatandaşların bu durumlarda KOHSAVDER  derneğini veya kendilerini aramalarını istedi.  

KÖPEKLERİN CANLI GÖRÜNTÜLERİ VE ERDURMAZ IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEOYU İZLEYİN LÜTFEN.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 00:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
No name
No name - 10 yıl Önce

kopekler kartepe belediyesi tarafindan birakilmis,belediye baskanini goreve davet ediyorum bu nasil rezalet yasal olmayan bir sey bu yaptiklari.lutfen sikayet edin sizlerde

SIRADAKİ HABER