banner392

Mekece’de tır eve girdi. Evdeki yaşlı teyze kazadan kıl payı kurtuldu.

İstanbul’dan Eskişehir yönüne gitmekte olan Çekici Mekece Kavşağında yön değiştiren önündeki otomobilden sonra sağ şerit’e yakın eve girdi. Evde bulunan 70 yaşındaki Ergül Çetin kazadan ucuz kurtuldu. Olay yerine ekiplerin gelmesinden sonra rapor tutulduğu anda aynı yerde benzer kazada ise su tankerine başka bir tanker arkadan girdi.

Saat 17.00 sularında meydana gelen aynı kavşakta, benzer iki kaza köylüler tarafından tepki çekti.

OLAY NASIL OLDU?
Bugün öğleden sonra İstanbul’dan Eskişehir yönüne giden Hicabı Erol (34) yönetimindeki Tır (çekici) tam da İznik yönüne ayrılan kavşakta ışıktan geçmek üzereyken önündeki otomobilin şerit değiştirerek İznik yönüne dönmek istemesi üzerine frene basan çekici, sürücünün kontrolünden çıktı. Daha bariyerleri yapılmamış yerden eve girdi. Tek katlı evde Ergül Çetin vardı. Çekicinin evin duvarında durması sonucu yaşlı teyze kazadan kıl payı kurtuldu.
Kazadan sonra olay yerine gelen Bölge trafik ve Jandarma ekipleri rapor tuttuğu anlarda aynı yerde ikinci bir kaza oldu. Çekicinin önünde şerit değiştiren otomobil benzeri kazada Pamukova’da faaliyet gösteren hızlı tren yolunda çalışan bir firmanın 63 FC 827 plakalı Abdulkadir Murat adlı sürücünün kullandığı su tankeri önünde şerit değiştiren 34 HJ 010 plakalı tankere arkadan girdi.
Kazada su tankeri sürücüsü yaralandı. Pamukova Devlet hastanesine kaldırıldı. Su tankeri sürücüsünün ayakta tedavisi yapıldıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi.


KAZADAN SONRA OLAY YERİNE GELEN MEKECELERİLER 2 YIL ÖNCEKİ GİBİ YOLUN TAHKİLE SAÇTIĞINI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARDIĞINI SÖYLEDİLER.
Kazadan sonra olay yerine gelen Mekeceliler iki yıl önce yol çalışmaları yapıldığı sıralarda istek ve taleplerini pamukovahaber.com ve ulusal tv ye anlatmışlar ve gelecekte bu yolun kazaya neden olabileceğini söylemişlerdi.
Şimdide aynı yerde konuşan Mekece Muhtarı Mevlüt Kaba ve köylüler;  Metin Tekin, Erkan Ergün, Mustafa Ardıç yetkilileri defalarca bu yolun durumu hakkında uyardıklarını söylediler. Yol çalışmalarının bittiğini ama hala yan yoldaki kamulaştırmaların yapılmadığını yan yol olmadığını yol çalışmalarından sonra zeminden 2 metre düşük kalan evlerine giremediklerini araç yolları olmadığı için başka yerden evlerine girmeye çalıştıklarını söylediler. Hala bariyerlerin yapılmadığını söylediler. Yetkilileri uyaran Mekeceliler “Kaza geliyorum dedi. Bu sefer ucuz atlatıldı. Eğer yoldaki eksiklikler tamamlanmazsa daha büyük acılar yaşanacak” dediler.

İŞTE AYNI YERDE 2 YIL ÖNCE KONUŞAN MEKECELİLER NE DEMİŞTİ.
(Altaki videoyu izleyebilirsiniz)
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 23:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER