banner392

Geyve doğalgaza ‘merhaba’ dedi.

Geyve 18 aydır yapılan çalışmalar sonrasında bugün Doğalgaz ile tanıştı. Cumhuriyet meydanında yapılan Doğal Gaz Yakma Şenliği ile çağdaş enerji kaynağının ilçeye gelişi kutlandı.

Geyve doğalgaza ‘merhaba’ dedi.
Geyve de Şenlik Havası
Geyve Belediyesinin Akmercan Gepadoğalgaz şirketi ile birlikte Cumhuriyet Meydanında düzenlediği gaz yakma töreni ile yaşanan coşkuya tüm Geyvelilerde ortak oldu. Geyve İlçesi, düzenlenen ‘Doğalgaz Yakma Töreni’ ile doğalgaza kavuştu. Tören ile ilçenin bir rüyası da gerçek oldu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene vatandaşlar da ilgi gösterdi.
Törene; Sakarya AKP Miletvekilleri Şaban Dişli ve Ayhan Sefer Üstün, AKP Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Hendek belediye Başkanı Ali İnci, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karadayı, Sinanoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Sevinç, Ak Mercanlar Gurup İcra Kurulu Başkanı Gazi Akmercan, AGDAŞ Genel Md.ve Md. Yard., Pamukova İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şen, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Murat Kaya, Garnizon Komutanı J.Kd. Üstğm. Lütfü Varol, İl Genel Meclisi Üyeleri; ŞükrüÇelik, Neşet Çakır, Osman Erköse, AKP Geyve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programı;Yılmaz Arslan sundu.
Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının birlikte söylenmesi ile başladı. Geyve Atatürk İÖO Öğrencilerinden oluşan ekip, Geyve Yöresi Oyunlarından oluşan bir gösteri sundu.



Abone İşlemleri Başladı
Akmercan Şirketler Genel Müdürü Yunus Kesgin konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Bu güne kadar lisans bölgemizde 1 adet 80.000 m3/h lik şehir giriş istasyonu, 26 km. ana çelik dağıtım hattı, 190 km. PE dağıtım hattı, 4500 binaya servis kutusu montajı yapılmıştır. Yapılan yatırım tutarımız 14 milyon dolar yani 25 milyon TL dir. Dağıtım bölgesinin%80 nin doğalgaz alt yapı yatırımları tamamlanmıştır. Dağıtım bölgesindeki 15.000 konuta doğal gaz götürülmüştür. Abonelik işlemleri başlatılmıştır.”dedi.



Vekillere Teşekkür
Belediye Başkanı Murat Kaya konuşmasında, Doğal gaz çalışmalarında yaşanılan aşamalar konusunda bilgiler verdi.

İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık ise; çalışmalar sırasında emeği geçenleri kutladı ve ilçe ekonomisine olabilecek katkıları anlattı ve ilçede yapılan yatırımlar konusunda bilgiler verdi



Sakarya AKP Milletvekili A. Sefer Üstün konuşmasında, il çapında yapılan yatırımlar ve ülke ilişkileri konusunda bilgiler verdi.

Sakarya AKP Milletvekili Şaban Dişli ise Geyvelilerin her türlü hizmeti hak ettiğini ve hizmet yarışının süreceğini anlattı ve doğal gazın ilçeye yararlarını anlattı.

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Murat Kaya; Akmercan Gepadoğalgaz şirketler grubu içra kurulu başkanı Gazi Akmercan’a hizmetlerinden dolayı hediye, Milletvekili Dişli’ye gösterdiği destekten dolayı hediye ve plaket, Ak Mercan Gepa Gaz’ın Genel Müdürü Yunus Kesgin’e hediye verdi. Başkan Kaya ve Milletvekili Dişli ve Milletvekili Üstün’e de birlikte hediye verdi.

Törene katılan protokol üyeleri hazırlanan sembolik meşaleyi birlikte yaktı.
Meşale yakma töreninden sonra konuklara pilav ve ayran ikram edildi.

Protokol üyeleri birlikte, evine doğal gaz almış Zeki Özkan’ı ziyaret ederek, mutfakta sembolik ocak yaktı. O ocakta hazırlanan kahveler ev sahibi tarafından konuklara ikram edildi.

Geyve de yapılan gaz açma töreninden sonra milletvekilleri hep birlikte Pamukova Doğal gazını açmak için bölgeden ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 04:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER