banner392

Üstün uyardı. Dişli itiraf etti.

Pamukova’ya doğal gaz açılışı için gelen Sakarya Milletvekilleri Ayhan sefer Üstün ve Şaban Dişli önemli açıklamalar yaptılar.

Ayhan Sefer Üstün Pamukova’nın hızlı göç aldığını verimli topraklarda herkese iş ve aş olduğunu söyledi. Şaban Dişli ise Pamukova Devlet hastanesine neden doktor gelmediğini söyledi. Dişli Pamukova’da geçici binada eğitim veren Anadolu Öğretmen Lisesinin yeni binaya kavuşturulacağını söyledi.
Dişli:

“Pamukova Devlet Hastanemize maalesef uzman doktorlar gönderiyoruz bunlar burada kalmıyorlar. Konuyla ilgili il başkanımızla görüştüm sağlığın en önemli konu olduğunu söyledim. Hep birlikte belediye başkanımızla, kaymakamımızla bunu takip edeceğiz. Lütfen sizlerde yardımcı olun.”dedi
Geyve devlet hastanesinden örnekler veren Dişli. “Geyve Devlet Hastanesine bir hekimimiz geldi günde 600 poliklinik yaptırıyor. Eskiden Geyve’den Adapazarı’na giden hastalar vardı. Şimdi ise Adapazarı’ndan Geyve ye gelen hastalar var.” dedi. “Pamukova Devlet Hastanesinin de böyle olması için hep birlikte çalışmamız gerekir”
dedi.

Eğitim öğretim ile ilgili de konuşan Şaban Dişli 4+4+4 eğitim sisteminin hayırlı olmasını diledi.
“Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Çocuklarımıza ve tüm ailelerimize başarılar diliyorum. Derslik eksiğimiz yok.”dedi.

Konuşmasına kürsünün tam karşısında görünen Eski belediye binasını göstererek devam eden Şaban Dişli şunları söyledi.

“Şu karşımızda bir Anadolu Öğretmen Lisesi var. Bunu yenilememiz lazım. Burada şehrin tam göbeğinde ve dükkanların üzerinde bu olmuyor, ama bu okulu buraya kazandırmak için başka yerimiz yoktu. Geldik müfettişler teftiş ettiler, ÇÜNKÜ BU BİNA DEPREMDEN kalma bir bina sağlamlık raporu verdiler, geçici olarak bunu buraya yaptırdık. Başka bir ilçeye kaçmasın diye yaptık. Şimdi belediye başkanımızda yardımcı olacak kaymakamımızda yardımcı olacak bu okulu da çok güzel bir yere taşıyacağız. Bu meydana çok güzel bir park yapmış başkanımız ellerine sağlık alanı biraz daha genişletmiş, alanı biraz daha ferahlatmış olacağız.”dedi.

Ayhan Sefer Üstün ise yaptığı konuşmasında Pamukova’nın büyümeye devam ettiğini, Sakarya’nın büyümeye devam ettiğini Türkiye’nin de büyümeye devam ettiğini söyledi.



Üstün şunları söyledi:
“Pamukova’nın büyümesi sizin başarınız, ben sizleri tebrik ediyorum. Bu istikrardan dolayı gelmiştir. Ak Parti hükümetlerini desteklemişinizdir. Çalışana desteklemişinizdir, dolayısıyla sizin ferasetiniz olmuştur. Belediye başkanınız diyor buranın nüfusu artıyor. Sakarya’nın da son on yılda nüfusu 180 bin artmıştır. Bu nüfusun en az yüz bini dışarıdan gelmiştir. Normal şartlarda bu kadar insan başka bir ile gitse orada kaos olur, kaos olur. Kavga olur, gürültü olur. Yüz seksen bin insanı Sakarya bağrına basmış ona iş bulmuş, aş bulmuş, ev yapmış, eğitim hizmeti sunmuş, yol yapmış ve hiç kimsenin burnu kanamamış.” dedi.

Dünya da ekonomik kriz olduğunu ama Türkiye’nin istikrar içinde olduğunu söyledi.
Pamukova’da da istikrar olduğunu söyleyen Üstün gelişen büyüyen ilçede yapılan fabrikaların da kendilerine dikkat etmesi gerektiğini çevreyi kirletme ve zehir saçma gibi olumsuzluklara sebep vermemeleri gerektiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER