banner392

Burcu Köksal Canlı Yayında EYT lerin sorularını yanıtladı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, EYT’lilerle bir araya geldi. EYT’lilerin sorularını yanıtlayan Burcu Köksal, ‘EYT’lilerin talebinin erken değil haklı emeklilik talebi olduğunu’ söyledi.

Burcu Köksal Canlı Yayında EYT lerin sorularını yanıtladı.

Twitter Üzerinden Space Sesli Canlı Yayın programında yapılan toplantıyı EYT Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanları örganize ettiler. İstanbul Federasyonundan Rahim Aydın in yönettiği programa ilgi büyük oldu.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, EYT Federasyonu’nun Twitter’daki sohbet odasına konuk oldu.

EYT’lilerin sorularını yanıtlayan Köksal, kendisinin de bir hukukçu olduğunu belirterek, EYT’lilerin Türkiye’de ilk kez geriye yürütülen bir yasayla mağdur edildiğini belirtti.

HAKLI EMEKLİLİK TALEBİ’

EYT’lilerin “erken emeklilik” istemediğini, bunun iktidar tarafından oluşturulmaya çalışılan bir algı olduğunu kaydeden Köksal, “EYT’lilerin talebi erken değil haklı emeklilik talebidir. Bu talep yerine getirilene kadar mücadeleye devam edeceğim” dedi.

SORUNU BİZ ÇÖZERİZ

CHP iktidarında EYT sorununun çözüleceğin, ifade eden Köksal, “Genel Merkez’de sosyal güvenlik konusunda çalışan bir komisyon bu konuda bütün çalışmaları yapıyor. Biz bunu bir seçim vaadi olarak söylemiyoruz. Seçim meydanında bırakmayacağız. Bu sorunu çözeceğiz. Bütçe kaynakları, yaratılacak yeni kaynaklar hepsi üzerinde çalışılıyor. Hiçbir şarta bağlı kalmaksızın bu mağduriyet giderilecek” diye konuştu.

‘HAK GASPIDIR’

Yasaların yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ya da daha ileri bir tarihte uygulanabileceğini, ancak 4447 sayılı yasanın geriye işletildiğini belirten Köksal, “Bu bir hak gaspıdır. 20 yılı aşkın süredir de oluşan mağduriyet bir türlü çözülmedi. 2015’ten beri bütün siyasi partiler seçim beyannamelerine EYT’yi aldı. Ancak AKP ve MHP sözünde durmadı. Sözlerinde durmadıkları gibi bizim tekliflerimizi de reddettiler.” ifadelerini kullandı.

Köksal, “Seçimden önce Meclis’e bir düzenleme gelmesi halinde sizlerin evet diyeceği bir düzenleme biz de evet deriz” dedi.

ABO düzenlemesinin emeklileri perişan eden bir yasa olduğunu kaydeden Köksal, şöyle devam etti:

‘2008 sonrası 5510 sayılı yasaya sosyal güvenlik reformu dediler ama emeklileri perişan etme yasasıydı. Güncelleme katsayısı da düşürüldü. Enflasyona, büyümeye bakılırdı. 2002 sonrası ekonomik büyümenin sadece yüzde 30’u dikkate alındı, aylık bağlama oranı da düşürüldü. Oran yüzde 74’lerden yüzde 35’e kadar düştü. Emekli aylıklarında alt sınır olarak asgari ücretin baz alınması gerekiyor. Yenir bir aylık bağlama sistemi oluşturacağız. Muhakkak enflasyonu ve ekonomik büyümeyi baz alarak hesaplayalım. Zamları da gerçek enflasyonu dikkate alarak verelim. En düşük emekli maaşını 2 bin 500 lira yaptık diye övünmek son derece yanlış. Kaynak bellidir: Bütçe. Bütçe bir siyasi tercihtir. Beşli çete bugün aslan payını alıyor. Bizden bütçeyi vatandaştan yana kullanacağız.’

Köksal, Millet İttifakı ortakları arasında da EYT konusunda bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi.

Seçimden önce iktidarın EYT’yi çözmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Köksal, ‘EYT’lilerin talep ettiği şekilde bir düzenlemeye destek veririz. Ama yeni mağduriyetler ortaya çıkarsa ya da EYT’lilerin haklı talepleri yerine getirilmezse buna karşı mücadele ederiz. Oldu ki bir düzenleme Meclis’e getirildi ve EYT’lilerin taleplerini karşılamadı, sayısal çoğunluğuyla geçirdi. Biz iktidara geldiğimizde bunun düzeltilmesi için gereğini yaparız’ diye konuştu.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER