banner392

Zortul: Kahramanmaraş depremi sonrası, binlerce canı yitirdik.

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalarda söz alan İYİ Parti Adapazarı meclis üyesi İsmail Zortul, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden ders alınması gerektiğini söyledi

Zortul: Kahramanmaraş depremi sonrası, binlerce canı yitirdik.

İYİ Parti Adapazarı meclis üyesi İsmail Zortul, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden ders alınması gerektiğini ve Dernekkırı Bölgesi için gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları için de bir teşekkür konuşması yapan Zortul, doğalgaz ulaşmayan bölgelerin de hızlıca doğalgaza kavuşması gerektiğine dair fikirlerini paylaştı.

‘’Bölgede görev alıp yaraları sarmaya çalıştık’’

İYİ Parti Adapazarı meclis üyesi İsmail Zortul konuşmasında: ‘’6 Şubat Pazartesi günü 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem haberini aldık ve bir felakete tanık olduk. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere ve tüm milletimize de başsağlığı diliyorum. Deprem haberi sonrasında İYİ Parti Sakarya İl Teşkilatları olarak bugüne kadar bölgeye 7 TIR, 2 kamyonet ve 3 karavan ile depremzedelere bizzat yardım ulaştırılmasını sağladık. Bu yardımların haricinde Karavan ile Deprem bölgelerinden Hatay-Kırıkhan, Hatay- Hassa, İskenderun, İslahiye, Nurdağı ve Kahramanmaraş'a gidip depremden en çok etkilenen çocuklar için sinema şöleni düzenledik. Gündüzleri ise beraberimizde gelen 2 Pedagog, 2 Sağlık personeli, gönüllü İl yöneticilerimiz ile bir nebzede olsa çocuklarımızın yüzünü güldürdük. Bu yardımların bölgeye ulaşmasına vesile olan tüm Sakaryalı vatandaşlarımıza ve ilk günden beri bölgede görev alıp yaraları sarmaya çalışan, görevini layıkıyla yapan tüm insanlara şükranlarımızı sunarım’’ dedi.

‘’Neler yaptık, neler yapamadık’’

Zortul: ‘’Kahramanmaraş depremi sonrası, binlerce canı yitirdiğimiz 17 Ağustos 1999 Marmara depremi, hayatımızda acısı unutulmayacak bir iz bıraktı. Peki kanayan yaramız olan deprem gerçeği ile 24 yılda ne kadar yüzleşebildik? Aynı trajediyi tekrar yaşamamak adına şimdiye kadar neler yaptık, neler yapamadık? Bugüne kadar alınmayan derslerin, deprem kültürü oluşturularak alınması için yapılacak her türlü çalışmaya destek olacağımızı da belirtirim’’ diye konuştu.

İYİ Parti Adapazarı meclis üyesi İsmail Zortul vatandaşların belediyenin hizmetlerinden eşit şekilde faydalanabilmesi hakkında önemli bir hususu dile getirerek, mağdur olan vatandaşların taleplerini de İYİ Parti grubu olarak paylaşarak konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Zortul konuşmasında: ‘’İlçemizin Çökekler, Rüstemler, Karaköy ve Taşlık mahallelerimizde 750 hanemize halen doğalgaz hizmeti ulaşmadığını üzülerek belirtmek isterim.

Bahsettiğim mahallelerin tarım arazisi veya taşkın bölgesi olması sebebi ile doğalgaz hizmetinin getirilemeyeceği söylenmektedir. Ancak;

Bugün meclisimize, tarım arazisi, sit alanı veya taşkın bölgesi olmasına rağmen doğalgaz hizmeti ulaşmış bazı mahalle lerimizden örnekler vereceğim. Bu örnekler, İYİ Parti meclis üyeleri olarak bölge inceleme çalışmalarımızda bizzat tanık olduğumuz örnekler olacak.

Karaköy ve Güneşler mahallelerimizde set altı mevkiinde vatandaşlarımızın bu hizmeti alamaması söz konusuyken, belediyeye ait kurumlar ve bazı sosyal tesislerin doğalgaz kullanımı söz konusudur. Tarafımızca tespit edilmiştir.

Bu binalar sit alanı ve taşkın bölgesinde olmalarına rağmen, bir taşkın olayı yaşanması durumunda nasıl bir ayrıcalığa sahip olacak? Taşkın sadece hemşerilerimizin hanelerinde mi etkili olacak?

Aynı taşkın bölgesinde belediye binaları için farklı, mahalle sakinleri için farklı taşkın planı mı uygulanacak?

Hal böyleyken Karaköy ve Güneşler set altı mevkiindeki vatandaşlarımızın mağdur edilmesini anlamak mümkün değildir.

Değerli meclisimize farklı bir örnek daha sunmak isterim.

Erenler Belediyesine bağlı olan ve taşkın bölgesi ilan edilen Küpçüler Mahallesinin bir bölümünde doğalgaz olduğunu belirtmek isterim.

Belediyemiz sınırları içerisindeki Karaköy set altı ve Güneşler set altı mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimiz bize; “Küpçüler Mahallesinde yaşayan vatandaşlar da taşkın bölgesinde ama doğalgaz hizmeti alıyorlar. Biz neden bu hizmetlerden faydalanamıyoruz?” diye sormaktalar.

Şimdi bana “farklı belediyelerden örnekler sunmak uygun değil” diye cevap verilebilir. Bunun önüne geçmek için size son bir örnek sunmak istiyorum.

Belediye sınırlarımız içindeki Tepekum Mahallesi de taşkın bölgesi ve sit alanı ilan edildi ancak burada oturan vatandaşlarımızın çoğunun bu hizmetten faydalandığını biliyoruz.

Karaköy set altı ve Güneşler set altı mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimize doğalgazı nasıl ve ne zaman götüreceksiniz? Hemşerilerimiz bunun cevabını beklemektedirler.

Tüm belediyelerin, kendi sakinlerine eşit imkanlar sağlama zorunluluğu bulunmaktadır. Dolayısı ile vatandaşlarımızın da farklı uygulamaları sorgulama hakları ortaya çıkmaktadır.

Belediyemiz bu konuda ikili uygulamalara imkan vermemelidir.

Çökekler, Rüstemler, Taşlık ve Çerçiler Mahallelerimizde doğalgaz çalışmalarının başladığını biliyoruz. İYİ Parti Meclis grubu olarak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu mahallelerde eksik kalan yerlerin de takipçisi olacağız.


Eşit hizmet alma hakkından hareket ile Karaköy set altı ve Güneşler set altı mahallelerimizin, burada yaşayan sakinlerimizin doğalgaz hizmetinden faydalanmasını talep ediyoruz’’ diye belirtti

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2023, 12:53

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER